Slovenskí hokejisti končia na MS U20, Lotyši senzačne zdolali Česko

Momentka zo zápasu Česko - Lotyšsko.
Momentka zo zápasu Česko - Lotyšsko. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Sportnet|15. aug 2022 o 02:57

Slovensko nepostúpilo do štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov 2022.

MS v hokeji do 20 rokov 2022 - skupina A

Česko - Lotyšsko 2:5 (1:2,1:2,0:1)

Góly: 17. Gut (Myšák), 30. Svozil (Hauser, Urban) - 5. Lavinš (Silkalns), 13. Rullers (Vitolinš, Ozolinš), 32. Bergmanis (Dukurs), 38. Bergmanis (Silkalns, Lavinš), 59. Bergmanis

EDMONTON. Slovenskí reprezentanti nepostúpili do štvrťfinále MS v hokeji do 20 rokov 2022 (MS U20). Rozhodla o tom výhra Lotyšska nad Českom 5:2.

Pre Slovákov sa turnaj skončil, letia domov. V skupine A so ziskom dvoch bodov posledné piate miesto, do vyraďovacej fázy postupujú štyri najlepšie tímy.

V aréne Rogers Place v Edmontone bola iba hŕstka divákov, no kanadský režisér televízneho prenosu si už ku koncu zápasu často vyberal v hľadisku skupinku slovenských hokejistov, ktorí s napätím sledovali, či sa naplní ich postupový scenár.

Česi boli síce favoritom súboja, ale väčšiu túžbu po víťazstve prejavili od začiatku Lotyši. Tí viedli v prvej tretine 2:0 a hoci Česi ešte vyrovnali, ďalšie góly už nepridali.

Veľkú zásluhu mal na tom lotyšský brankár Bruveris, ktorý viacerými zákrokmi podržal mužstvo, hetrikom sa blysol obranca Bergamins.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Česko - Lotyšsko

"Slováci neveria vlastným očiam," vravel v tretej tretine komentátor Robert Záruba pri ďalšom prestrihu na skormútenú skupinku v slovenských mikinách.

To už bolo jasné, že Lotyši mieria za postupom.

Českí juniori prehrali s Lotyšskom na vrcholnom podujatí prvý raz. Spolukomentátor Českej televízie Milan Antoš označil výkon českých mladíkov za trápny.

Lotyši štartujú na šampionáte ako náhradníci za potrestané Rusko. V minulej sezóne obsadili v I. A divízii druhé miesto za Bieloruskom, ktoré takisto pre trest neštartuje na turnajoch IIHF.

Tabuľka skupiny A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenskí hokejisti končia na MS U20, Lotyši senzačne zdolali Česko