Štyri minúty hrôzy. Slováci zostali v šatni a šanca na postup bola preč

Slovenský futbalista Sebastián Kóša a jeho spoluhráči po prehre v osemfinále MS do 20 rokov 2023.
Slovenský futbalista Sebastián Kóša a jeho spoluhráči po prehre v osemfinále MS do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|31. máj 2023 o 21:24 (aktualizované 31. máj 2023 o 22:00)

Slováci inkasovali tri góly za 232 sekúnd.

MS vo futbale do 20 rokov 2023 - osemfinále

Kolumbia - Slovensko 5:1 (0:0)

Góly: 48. a 90.+4 Cortés, 52. a 63. Ángel, 50. Asprilla - 87. Jambor

ŽK: Šnajder, Jambor (obaja SR)

Rozhodovali: Al Hoish - Yasir, Al Sultan (všetci S. Arábia)

Kolumbia: Marquinez – Ocampo (69. Palacios), Alvarez, Mantilla, Salazar – Puerta (64. Velez), Manyoma (69. Monsalve), Asprilla, Cortes, Torres (64. Castilla) – Angel (64. Cabezas)

Slovensko: Danko – Ovšonka, Kóša, Ujlaky (71. Gaži) – Kopásek (81. Mičuda), Murgaš (81. Szolgai), Šnajder, Šikula – Gajdoš, Jambor, L. Sauer (60. Marcelli)

SAN JUAN. Slovenskí reprezentanti skončili na MS vo futbale do 20 rokov v osemfinále. V stredajšom zápase podľahli Kolumbii jednoznačne 1:5.

Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. síce po prvom polčase držali s favoritom bezgólové skóre, ale po návrate zo šatní inkasovali tri góly v rýchlom slede.

Od 48. do 52. minúty, konkrétne v rozpätí 232 sekúnd, skórovali všetci traja útočníci Kolumbie - Oscar Cortés, Yáser Asprilla a Tomás Ángel Gutiérrez.

Ángel Gutiérrez v 64. minúte pridal svoj druhý gól v zápase, čestný zásah slovenského tímu strelil v 87. minúte Timotej Jambor, ale v nadstavenom čase uzavrel skóre ďalší viacgólový strelec Cortés.

Priebeh zápasu Kolumbia - Slovensko

I. polčas:

Prvé minúty duelu sa niesli v znamení prevahy Slovákov, ale šancu si nevypracovali. Kolumbijčania hrozili najmä po rýchlych kontrách a z nich mali oveľa nebezpečnejšie šance.

Najskôr v 11. minúte výborne prečítal ich úmysel Ujlaky a zákrokom odvrátil nebezpečenstvo. Potom sa dostal do úniku Asprilla, jeho prihrávku zastavil Kóša.

Najväčšiu šancu mali Kolumbijčania v 28. minúte, keď po chybe Gajdoša a spätnej prihrávke priamo na nohu Angela išiel juhoamerický útočník sám na bránu, lopta však skončila vedľa pravej žrde.

Na túto šancu odpovedal Kopásek, spoza šestnástky napriahol na bránku, no Marquinez zasiahol. Slovenský brankár Danko musel do konca polčasu vyriešiť ešte jednu nebezpečnú situáciu, keď zmaril pokus Puertu.

II. polčas:

Hráči Kolumbie udreli hneď po zmene strán a počas štyroch minút zaznamenali tri góly. Najprv Cortes využil chybu Ujlakyho, potom sa Asprilla presadil strelou z hranice šestnástky a v 52. minúte Angel zvýšil na 3:0.

Radosť futbalistov Kolumbia v zápase so Slovenskom na MS do 20 rokov 2023.
Radosť futbalistov Kolumbia v zápase so Slovenskom na MS do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)

Favorit naďalej dominoval a o jedenásť minút pridal Angel druhý gól v stretnutí. Kolumbičania mohli zvýšiť aj na 5:0, no Castilla netrafil prázdnu bránu.

Tréner Rusnák sa ešte snažil urobiť niečo so zápasom a vystriedal štyroch hráčov. V 87. minúte Slováci znížili na 1:4. Gajdoš odcentroval z pravej strany a Jambor hlavičkou prekonal brankára Marquineza.

Cortes v štvrtej minúte nadstaveného času svojím druhým presným zásahom v stretnutí upravil na konečných 5:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Štyri minúty hrôzy. Slováci zostali v šatni a šanca na postup bola preč