Slovenská dvadsiatka nemá istotu postupu, vysoko prehrala s Fínskom

Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS U20 v hokeji.
Momentka zo zápasu Slovensko - Fínsko na MS U20 v hokeji. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)
Sportnet, TASR|14. aug 2022 o 22:30 (aktualizované 14. aug 2022 o 22:37)

Slovensko prehralo s Fínskom na MS v hokeji do 20 rokov 2022.

MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022

Slovensko - Fínsko 3:9 (1:2, 1:4, 1:3)

Góly: 1. Simontaival (Hirvonen), 15. Määttä, 21. Hirvonen (Simontaival, Puutio), 32. Määttä (Järventie, Kemell), 37. Räty (Kemell, Niemela), 39. Kapanen (Rafkin, Järventie), 47. Väisänen (Mäenpää, Rajaniemi), 52. Simontaival (Puutio, Räty), 56. Puutio (Räty, Niemela) - 8. Repčík (Groch), 28. Petrovský (Petrovický, Nemec), 50. Nemec (Petrovický, Mišiak)

Rozhodovali: Fernandez (USA), Kova (Fín.) - Hofer (Nem.), Huseby (Kan.), vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: 20. Sýkora 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 5:0, oslabenia: 0:0

659 divákov

Fínsko: Fínsko: Jatkola - Rafkin, Niemelä, Jurmo, Puutio, Viro, Heimosalmi, Rajaniemi - Kemell, Räty, Hirvonen - Järventie, Määttä, Simontaival - Kapanen, Lambert, Karvinen - Mäenpää, Väisänen, Liukas - Koivunen.

SR: Latkóczy (41. Boľo) - Kmec, Petrovický, Štrbák, Nátny, Groch, Stripai, Žabka - Kašlík, Myklucha, Petrovský - Jedlička, Demek, Sýkora - Nemec, Dvorský, Faith - Mišiak, Repčík, Honzek - Stümpel

EDMONTON. Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali vo svojom poslednom skupinovom zápase na šampionáte v Edmontone s Fínskom vysoko 3:9.

Zverenci trénera Ivana Feneša majú na konte dva body a patrí im postupová štvrtá priečka.

O účasti Slovákov vo štvrťfinále rozhodne až nočný duel jednobodového Lotyšska s už istým postupujúcim Českom.

V prípade, že zatiaľ posledný tím tabuľky akokoľvek vyhrá, postúpi do vyraďovačky. Tento rok nevypadáva z elitnej kategórie žiadny tím.

Priebeh zápasu Slovensko U20 - Fínsko U20

I. tretina:

Fíni mali výborný vstup do zápasu a už po 35 sekundách išli do vedenia. Petrovický prehral súboj za bránkou, Hirvonen prihral Simontaivalovi a ten bekhendom prekonal Latkózyho - 1:0.

Slováci boli blízko vyrovnania v 7. minúte, no Honzek a po ňom ani Repčík nepretlačili puk za Jatkolu.

O minút neskôr to už vyšlo, keď sa po tlaku Slovákov dostal puk k Repčíkovi a ten prepálil všetko pred sebou.

Hokejisti Slovenska do 20 rokov.
Hokejisti Slovenska do 20 rokov. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)

Vyrovnaný stav vydržal do 15. minúty, keď sa v presilovke presadil Määttä.

Slováci prišli v závere tretiny o Sýkoru, ktorý fauloval kolenom Kemella a rozhodcovia mu po vzhliadnutí videa udelili 5+DKZ.

II. tretina:

Fíni premenili dlhú presilovku krátko po prestávke, keď Hirvonen dorazil puk do odkrytej bránky - 3:1.

Oslabenie Slovenska pokračovalo a do úniku sa dostal Repčík, ktorý mieril medzi Jatkole betóny, fínsky brankár tam však nechal hokejku.

Fíni v druhej tretine dominovali a neustále hrozili. V 28. minúte však Fenešovi zverenci znížili, keď sa na dvakrát pred bránkou presadil Petrovský.

Fíni ale do konca druhého dejstva ešte trikrát udreli a odskočili na štyri góly. V 32. minúte premenil ďalšiu presilovku Määttä, v 37. pridal piaty gól z uhla Räty a v 39. minúte sa po úniku presadil Kapanen. Pred druhou prestávkou bol pomer striel na bránku 35:9.

III. tretina:

Do tretej časti nastúpil do slovenskej bránky namiesto Latkóczy Boľo. Čisté konto mu vydržalo do 47. minúty, keď ho prekonal Väisänen.

O tri minúty neskôr znížil Nemec, ktorý šikovne tečoval za Jatkolu strelu Petrovického a upravil na 3:7.

V 52. minúte pridal ôsmy gól "Suomi" Simontaival a v 56. upravil na konečných 9:3 Puutio. Oba góly padli v presilovkách.

Tabuľka A-skupiny

Tabuľka B-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenská dvadsiatka nemá istotu postupu, vysoko prehrala s Fínskom