Ostane alebo skončí? Ramsay prezradil, aký je jeho postoj k reprezentácii

Craig Ramsay v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022.
Craig Ramsay v zápase Slovensko - Fínsko vo štvrťfinále MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|27. máj 2022 o 00:30

Rozhovor s Craigom Ramsaym.

Niet pochýb o tom, že CRAIG RAMSAY si za päť rokov pri reprezentačnom tíme vybudoval povesť populárneho trénera. Do reprezentácie priniesol nový systém.

Navyše, dal šancu mladým hráčom, ktorí sa aj vďaka výkonom v národnom drese môžu posunúť do lepších súťaží. Viacerým z nich sa zrejme otvorili aj brány NHL. Aj napriek prehre 2:4 s Fínskom vo štvrťfinále MS v hokeji 2022 prišiel pred novinárov s úsmevom na tvári.

Mali ste ideálny vstup do zápasu. Viedli ste nad favorizovaným Fínskom 2:0. Bol to najlepší štart, aký ste si mohli priať?

Určite áno. Strávili sme veľa času, aby sme hráčom vštepili, že môžu naozaj poraziť akýkoľvek tím. Dôležité je hrať zodpovedne a podľa systému celých 60 minút. Je to náročné korčuľovať v takej intenzite a rýchlosti, aká je potrebná, aby sme sa vyrovnali súperovi.

Z Tampere

píše reportér Sportnet.sk Patrik Fotta.

Prvý gól, ktorý strelil Sýkora, bol ukážkou toho, o čo sme sa celý turnaj snažili. Hráči majú tendenciu strieľať na bránu len vtedy, keď sú presvedčení o tom, že môžu skórovať.

Podstatné je, aby strieľali čo najviac, pretože každý teč alebo dorážka sa môžu skončiť gólom. Presne to sa stalo pri Regendovom góle. Po ňom na nás Fíni vybehli a hoci sme dokázali zareagovať, už prevzali hru do svojich rúk. Vyhrávali osobné súboje a bolo ťažké ich odstaviť.

Dva góly strelil fínsky obor Marko Anttila, ktorý je veľmi špecifický svojim štýlom hry. Ako ho vnímate?

Je to úžasný hráč. Sledoval som ho mnoho rokov. Hrá veľmi inteligentne a tímovo. Zdá sa, že sa zaujíma o svojich spoluhráčov, ktorým chce pomáhať vo všetkom. Rád strieľa dôležité góly v kľúčových momentoch. Nie je okázalý. Je skutočný hokejista. Každý si praje mať v tíme hráča ako je on.

Aká bude vaša budúcnosť pri slovenskej reprezentácii?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Ostane alebo skončí? Ramsay prezradil, aký je jeho postoj k reprezentácii