Niekde sme boli neskoro nohami, niekde hlavou. Slováci na Čechov nestačili

Hokejisti Česka sa tešia z gólu v zápase so Slovenskom na MS hráčov do 20 rokov.
Hokejisti Česka sa tešia z gólu v zápase so Slovenskom na MS hráčov do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|9. aug 2022 o 23:20

Najlepším hráčom zápasu sa stal brankár Šimon Latkóczy.

EDMONTON. Slovenskí hokejisti boli pred úvodným zápasom majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov na súpera z Česka pripravení.

Do polovice stretnutia nad svojimi rovesníkmi viedli 2:1, napokon sa z víťazstva tešil český výber. V hale Rogers Place prehrali zverenci Ivana Feneša 4:5.

V slovenskej zostave chýbali najväčšie hviezdy z prvého kola tohtoročného draftu. Zo zrušeného decembrového turnaja prišlo štrnásť hokejistov.

„Hráči ako Juraj Slafkovský a Šimon Nemec by chýbali aj mužskej reprezentácii. Je to však výborná šanca pre ďalších, aby mohli zažiariť,“ prezradil v štúdiu RTVS expert Ondrej Rusnák.

V českej zostave sa predstavilo až dvanásť draftovaných hráčov z posledných rokov, v slovenskej iba traja.

Rýchla odpoveď na úvod 

Česi pôsobili v úvode zápasu živším dojmom a robili Slovákom problémy v prechode cez stredné pásmo. Zverenci Ivana Feneša však súpera zaskočili rýchlou akciou, z ktorej sa im podarilo skórovať.

„Do momentu prvého gólu sme neboli lepším tímom. Potom sa hra vyrovnala,“ povedal Rusnák.

Český brankár inkasoval už vo štvrtej minúte, keď sa pretlačil okolo obrancu Servác Petrovský. Draftovaný útočník využil svoju rýchlosť a prekonal Jana Bednářa.

VIDEO: Servác Petrovský a gól na 0:1

„Lepšiu odpoveď na ten lepší úvod Čechov sme si ani nemohli želať. To, čo sa Čechom nepodarilo v predošlých troch striedaniach sme ukázali my. 

Náš hráč to urobil geniálne, dokázal sa ako ľavák natlačiť pred bránku a veľmi umne dokázal zakončiť," skonštatoval expert RTVS Rastislav Konečný.

Neistá česká lapačka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Niekde sme boli neskoro nohami, niekde hlavou. Slováci na Čechov nestačili