Slováci na MS skupinu nevyhrali, v šlágri nestrelili Čechom ani gól

Slovenskí hokejbalisti.
Slovenskí hokejbalisti. (Autor: hokejbal.sk)
Sportnet|24. jún 2022 o 21:55 (aktualizované 25. jún 2022 o 07:25)

Dvoma gólmi sa blysol Jan Čejka.

MS v hokejbale 2022

Slovensko - Česko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 4. Fejfar (Wrobel, Pospíšil), 22. Čejka, 45. Čejka (Pražák)

MONTREAL. Slovenskí reprezentanti v hokejbale zaznamenali na MS v kanadskom meste Montreale svoju prvú prehru v základnej skupine.

V šlágri skupiny A1 nestačili na Čechov, ktorí v každej tretine strelili po jednom góle, a tak vyhrali nad svojim veľkým rivalom po výsledku 3:0.

Česi sa dostali do vedenia už v štvrtej minúte, keď využil presilovku Tomáš Fejfar. Rovnakou zbraňou mohli odpovedať aj Slováci, no stal sa pravý opak.

V 22. minúte zverenci trénera Mojmíra Hojera inkasovali v presilovke, keď sa individuálne presadil Jan Čejka. Ten istý hráč šesť sekúnd pred koncom spečatil výhru Česka, ktoré sa vďaka zisku troch bodov dostalo na čelo skupiny.

Slováci v nej skončili na druhom mieste s deviatimi bodmi. Predtým si poradili s Britmi, reprezentantmi Haiti a tesne zdolali aj hráčov Talianska.

Slovenskí hokejbalisti nastúpia vo štvrťfinále proti Grécku. Duel sa odohrá v sobotu o 22.30 SELČ.

Ďalšie dvojice tvoria domáca Kanada a Haiti (01.00), USA sa stretnú s Talianskom (03.30) a Česko s Fínskom (20.00).

"Gréci sú podobný súper ako Taliani, či Kanada. Bývajú trochu nedisciplinovanejší a ich zápasy sú založené na presilovkách a oslabeniach. Vedia dostať viac gólov, no nechcem znehodnocovať ich obranu a brankára.

Ale nie je to tím, ktorý vyhráva 2:1 a prehráva 1:2. Takže z tohto pohľadu to môže byť dobré. Ale nám sa kopia zranenia a neviem, či budeme mať toľko zdravých hráčov, že budeme na tri útoky," povedal pre TASR tréner SR Mojmír Hojer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Slováci na MS skupinu nevyhrali, v šlágri nestrelili Čechom ani gól