Mladíka odniesli na nosidlách. Zrejme prišiel o EURO, tvrdil Tarkovič

Pavol Spál|1. jún 2021 o 20:25

Futbalisti Slovenska remizovali s Bulharskom.

BRATISLAVA. Tréner Štefan Tarkovič improvizoval. Skúšal viacerých hráčov, ktorí sú zrejme na hrane nominácie na EURO 2020.

Futbalisti Slovenska v prípravnom zápase v Rakúsku remizovali s Bulharskom 1:1. 

Slováci začali rozhárane, ľahko strácali lopty. V úvode zápasu školácky prišiel o loptu stopér Denis Vavro, ktorý musel bojovať o nomináciu.

Stredný obranca, ktorý naposledy hosťoval v Huesce, riešil situáciu veľmi zle.

„Bola to naivná chyba, ktorá sa nemôže stávať. A vôbec nie skúseným hráčom,“ nešetril kritikou Marián Zeman, bývalý reprezentačný stopér a spolukomentátor RTVS.

Bénes ukázal potenciál

Postupne sa Slováci zlepšili. Bénes po veľmi šikovnej a nečakanej strele vyrovnal, asistoval mu Weiss. 

Stredopoliar, ktorý naposledy hosťoval v bundesligovom Ausburgu, ukázal svoj potenciál. A tiež svoju šikovnú ľavačku.

„Bénes vie ukázať kvalitu. Posunúť loptu a tiež sa individuálne presadiť,“ dodal Zeman.

Weiss si hlavne v prvom polčase rozumel s Bénesom. „Ukazujú, že sú technicky veľmi dobrí,“ pokračoval bývalý reprezentant.

Práve Bénes sa v marci vyhovoril na únavu a odmietol sa z Nemecka vrátiť na kvalifikačný zápas proti Rusku. Potom sa však Tarkovičovi ospravedlnil. 

"Chcel som odohrať dobrý zápas, aby som bol v nominácii na EURO. Snažil som sa hrať ofenzívne, dal som gól, dúfam, že mi to pomôže do konečného výberu,"priznal Bénes podľa TASR. 

Aj Haraslín mal dobré momenty

A čo ďalší? Kto ukázal, že by mal ísť na majstrovstvá Európy? Okrem Bénesa tiež Lukáš Haraslín. Bol veľmi aktívny, nebezpečný a strelecky aktívny.

V základnej zostave nastúpil Stanislav Lobotka. V úvode aj pokazil, ale jeho výkon šiel postupne hore. Vedel podržať loptu a vyjsť zo zložitej situácie.

„Postavili sme tím, ktorý hral prvýkrát spolu. Keď sa hráči upokojili, začala naša hra mať parametre. Páčil sa mi výkon Stana Lobotku," pokračoval Tarkovič.

V druhom polčase Tarkovič viacerých hráčov vystriedal. Tempo hry šlo dole. Postupne dostali šancu David Strelec, Tomáš Suslov. 

Hlavne osemnásťročný ofenzívny stredopoliar bol v druhom polčase nebezpečný. 

Strelca odviezli na nosidlách

Debutoval krídelník Erik Jirka. "Je hráč, akého typológiu hľadáme do krídelných priestorov," hodnotil Tarkovič. 

V závere musel striedať útočník Slovana Strelec, ktorý sa zranil. Až tak, že ho museli odniesť na nosidlách. 

„Veľmi ma mrzí zranenie Davida Strelca. Futbal je kontaktný šport a prináša aj takéto chvíle. David zrejme prišiel o nomináciu, ešte uvidíme o pár chvíľ. Ešte nemám relevantné informácie od lekárov, ide asi o zadný stehenný sval. Inak zápas splnil to, čo mal," naznačil tréner.

V druhom polčase zaujal famóznym zákrokom brankár Marek Rodák. Kapitánom Slovákov bol Peter Pekarík, ktorý odohral svoj stý zápas. 

Na druhej strane mal kapitánsku pásku stopér Slovana Vasilij Božikov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Mladíka odniesli na nosidlách. Zrejme prišiel o EURO, tvrdil Tarkovič