Slovanisti kruto zatočili sami so sebou

Maxim Solovjov v 48. minúte prekonal brankára Slovana  Jaroslava Janusa.
Maxim Solovjov v 48. minúte prekonal brankára Slovana Jaroslava Janusa. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|24. sep 2013 o 19:00

Hokejisti zvyknú počas krízy hovoriť, že obrat k lepšiemu sa na 80 percent skrýva v ich hlavách. Slovanisti nimi po zápase s Dinamom Moskva krútili dvojnásobne nechápavo. Namiesto núkajúcich sa troch bodov a posilneného sebavedomia odletia na sibírsky tri

BRATISLAVA. Napriek tomu, že obhajca Gagarinovho pohára mal po sérii troch prehier po sebe pred zápasom na Slovane špeciálny dohovor vedenia klubu, Dinamo po dvoch tretinách v Bratislave vyzeralo, že ho môže zadláviť povinnosť zastaviť preň neprijateľnú šnúru.

Navonok sa to na hokejkách Moskovčanov prejavovalo spočiatku prehnanou suverenitou. Utápali sa v kombináciách až po prihrávku do prázdnej bránky.

S narastajúcou nervozitou im odskakovali puky, v závere druhej tretiny už podliehali typickej ruskej chorobe a ťahali puky individuálne.

Slovan bojovnosťou zaslúžene vybudoval dvojgólový náskok. Využil aj nie optimálnu formu brankára Jeriomenka, ktorý nastúpil po chorobe a štvordňovom výpadku.

Potrestaný výpadok

Dinamo vrátila do hry fatálna pasivita domácich v poslednej tretine.

„Neviem si vysvetliť, čo sa stalo. Za stavu 3:1 si s takým kvalitným súperom nemôžeme dovoliť ani len zaváhanie, nie takýto výpadok. Zrazu bolo 3:3, hneď 3:4 a 3:5. Nakoniec sa nám ešte podarilo znížiť a vyzeralo to, že by sme mohli mať šancu, ale už nebol čas,“ krútil hlavou strelec druhého gólu Slovana Michal Vondrka.

K ťahúňom Slovana patril aj Peter Ölvecký, ktorý sa rovnako ako Vondrka dočkal svojho prvého gólu v sezóne.

„Prestali sme hrať svoju hru. Namiesto toho, aby sme hrali s pukom čo najbližšie k bránke súpera, sme sa stiahli. Príliš skoro nám dali druhý gól.“

Čada: Zaslúžili sme si aspoň bod

Tréner Rostislav Čada najprv diplomaticky vyslovil uznanie, že jeho mužstvo bolo dve tretiny lepšie než obhajca prvenstva.

„Zaslúžili by sme si minimálne bod. Reálne zdvihnúť sebavedomie nám však môžu iba víťazstvá.“

Tréner nemohol obísť skutočnosť, že obranná dvojica Štajnoch s Mojžíšom bola na ľade pri troch góloch súpera.

„Nemalo by sa to stávať v takom krátkom čase. Žiaľ, ani starším hráčom sa nepodarilo splniť pokyny, aby nepúšťali súpera tak ľahko cez našu modrú čiaru. Druhou vecou je, že keď v závere striedame úzky počet hráčov, únava v podobe pomalšej reakcie sa zákonite prejaví. Dovolím si tvrdiť, že v kompletnom zložení by sme zápas zvládli.“

Čakanie na posily

Slovan čaká výjazd na východ Ruska za štvoricou súperov. S mužstvom nepoletia zranení útočníci Bližňák s Andrejom Šťastným, nie celkom fit sú Juraj Mikúš a Peter Ölvecký.

„Veľkou otázkou pre mňa je, s koľkými hráčmi vlastne poletíme. Či sa vedeniu podarí získať posily a akých kvalít,“ dodal Čada.

So Slovanom by mal odletieť 21–ročný útočník Tomáš Matoušek. V minulej sezóne odohral odchovanec Banskej Bystrice 26 zápasov v KHL za Donbass Doneck, dosiahol dve asistencie. Matoušek reprezentoval Slovensko na dvoch MS do 20 rokov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovanisti kruto zatočili sami so sebou