Slovan zaregistroval Matvichuka a Isbistera

SITA|2. feb 2005 o 11:40

BRATISLAVA 2. februára (SITA) - Hokejový Slovan Slovnaft Bratislava by mohli v bojoch o titul posilniť dvaja kanadskí hokejisti Richard Matvichuk z New Jersey Devils a Brad Isbister z Edmonton Oilers.

Slovan by sa tak stal prvým slovenským klubom, ktorý by počas lockoutu v NHL angažoval hráčov z kolísky hokeja. Vedenie aktuálneho lídra ST extraligy už zaregistrovalo Matvichukov a Isbisterov transfer na medzinárodnom oddelení Slovenského zväzu ľadového hokeja, ale ešte sa s dvojicou Kanaďanov definitívne nedohodlo. K registrácii došlo ešte pred polnocou z 31. januára na 1. februára, keď sa na Slovensku uzavrela možnosť prestupov. "Rokovania s dvojicou Isbister, Matvichuk ešte pokračujú. Definitíva by mohla padnúť v priebehu stredy," povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči. Mená prípadných nových posíl Slovana boli ešte v utorok večer záhadou aj pre jeho trénera Miloša Říhu. "Viem iba toľko, že ide o Kanaďanov. Môj šéf mi povedal, že to bude pre mňa prekvapenie," povedal Říha po utorňajšom zápase so Zvolenom.

Krídelník Brad Isbister uzavrel v lete 2004 novú dvojročnú zmluvu s tímom Edmonton Oilers. Dvadsaťosemročný útočník odohral v sezóne 2003/2004 za Oilers pre zranenia iba 51 stretnutí, v ktorých strelil 10 gólov a pridal 8 asistencií. Na svojom konte mal aj 54 trestných minút. Celkovo v NHL nastúpil v dresoch Edmontonu, New York Islanders a Phoenixu v 409 stretnutiach, v ktorých strelil 93 gólov a na ďalších 90 prihrával. Isbister, ktorý má v Edmontone kontrakt na 1,45 mil. dolárov ročne, má v štatistikách zapísaných aj 517 trestných minút. Tridsaťdvaročný Matvichuk sa po minulej sezóne stal neobmedzeným voľným hráčom a podpísal štvorročný kontrakt s New Jersey Devils. V drese diablov by mal celkovo zarobiť 8,5 milióna dolárov. Skúsený obranca hral v uplynulých dvanástich sezónach za Dallas Stars, v inom klube NHL zatiaľ ani neúčinkoval. V sezóne 2003/04 zarobil v Stars 2,2 milióna dolárov. V profilige odohral Matvichuk 733 stretnutí, v ktorých zaznamenal 38 gólov, 129 asistencií a 584 trestných minút.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov