Slovan vyhral po nájazdoch 2:1, strely boli 46:27. Rozhodol Tičar

Brankár Slovana Backlund.
Brankár Slovana Backlund. (Autor: TASR)
Sportnet|29. nov 2014 o 17:13

Hrdinom zápasu bol Tičar, tentokrát bolo vypredané.

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava uspeli na tretí pokus v štvorzápasovej domácej sérii, keď v sobotu zdolali Atlant Mytišči 2:1 po nájazdoch.

Zverenci fínskeho trénera Petriho Matikainena sa ujali vedenia v závere prvej tretiny, keď Tičarove nahodenie tečoval do siete jeden z obrancov Atlantu. Hostia odpovedali krátko po prestávke. V nájazdoch rozhodol o triumfe domácich Tičar.

Slovan po tom, čo vo štvrtok prestrieľal Podoľsk 37:17, v sobotu vyslal na bránku hostí ešte o 9 striel viac, táto štatistika vyznela v jeho prospech 46:27.

Najviac aktívni boli Vondrka a Netík so 6 strelami, Nagy, Surový a Tičar ich mali štyri.

Slovan zakončí sériu štyroch domácich duelov v pondelok o 19.00 h súbojom s Metallurgom Novokuzneck. Potom sa predstaví na klziskách HK Soči a Dinama Moskva.

Slovan - Atlant Mytišči 2:1 sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 19. Tičar (Jeglič), rozh. nájazd: Tičar - 23. Leščenko (Levickij). Rozhodcovia: Naumov, Soin - Balodis, Birin, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše: Surový 5+DKZ za seknutie, Nagy 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Petri Matikainen, tréner Slovana: "V poslednej dobe sme si prešli ťažším obdobím, ale myslím si, že tím stále napreduje. Dobre sme korčuľovali, vytvorili sme si dosť šancí a nakoniec sme aj vyhrali. Neviem prečo sme tak často vylučovaní, viac ako si zaslúžime... Ale som spokojný s tým, ako sme dnes hrali a ak v tom budeme pokračovať, určite začneme dávať aj viac gólov."

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Myslím si, že dnes sme predviedli dobrý výkon. Mali sme veľa šancí, chceli sme vyhrať za tri body, ale nakoniec sa nám to podarilo až po nájazdoch. Aj ja som mal dosť možností, ale niekedy máte obdobie, keď vám to tam padá a niekedy zase nie. Nemá cenu nad tým premýšľať, verím tomu, že to čoskoro zlomím. Získali sme dva body, je to víťazstvo hlavne pre fanúšikov, ktorí boli opäť fantastickí a chceli sme im urobiť radosť."

Rok Tičar, útočník Slovana: "Myslím si, že sme mohli získať všetky tri body. Ale sme veľmi radi za toto víťazstvo pred našimi fanúšikmi. Tvrdo sme pracovali, musíme na tom stavať a ukázať to aj v ďalšom zápase v pondelok."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Máme dva body, ale aj dnes sme videli veľa spálených šancí. Mohlo to byť 5:1 a nie 2:1 po nájazdoch. Ale sme radi za každý bod, bola to dôležitá výhra. Verím, že z nás opadne tlak z nedávania gólov a prehier a teraz potiahneme nejakú sériu víťazstiev."

Alexej Kudašov, tréner Atlantu: "Myslím si, že to dnes bol vyrovnaný zápas. Prehrali sme až po nájazdoch, z čoho sme sklamaní, ale ideme ďalej."

Online prenos:

Tičar sa stáva hrdinom samostatných nájazdov potom, čo prekonáva Engrena a rozhoduje o triumfe Slovana.

Vrána nepremieňa – 1:1.

Jeglič nepremieňa – 1:1.

Engqvist premieňa – 1:1.

Śmeljov nepremieňa – 1:0

Netík nepremieňa – 1:0.

Jeglič prudkou strelou prekonáva Engrena

Samostatné nájazdy začínajú.

Ani predĺženie nám víťaza dnešného duelu neprinieslo a na rad tak prídu samostatné nájazdy

23. minúta: 1:1.Po strele od modrej čiary trafil jeden z bekov hostí len brániaceho hráča Slovana, tomu ale dokázal vziať puk VJAČESLAV LEŠČENKO, ktorý z otočky na dvakrát prekonal Backlunda.

19. minúta: 1:0. Slovan dostal svojho súpera pod veľký tlak a po nahodení Tičara si puk nešťastne zrazil do vlastnej siete jeden z hosťujúcich hráčov.

4. minúta: Útočníi Slovana Matt Murley dostáva dve minúty za sekanie.

Slovan: Backlund (Janus) – Sigalet, Štajnoch, Baranka, Brejčák, Mihálik, Sersen, Luža – Bartovič, Murley, Surový – Vondrka, Nedorost, Nagy – Netík, Tičar, Jeglič – Ölvecký, Bližňák, Šťastný
Mytišči: Engren (Arťemejev) – Korobov, Gilroy, Novopašin, Němec, Ťuljapkin, Ďablenko, Jarullin – Engqvist, Černov, Šmeljov – Potapov, Vrána, Šošnikov – Kozlov, Radulov, Bodrov – Leščenko, Levickij, Jašin

BRATISLAVA. Hokejový Slovan Bratislava je momentálne od postupového miesta do play-off poriadne ďaleko, hráčom meškajú výplaty.

Z posledných piatich stretnutí Slovan vyhral len raz a to práve vo vzájomnom zápase so svojím dnešným súperom, s ktorým si poradil 2:1.

Mytišči je v podobnej situácii ako Slovan, z posledných piatich duelov vyhrali iba raz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral po nájazdoch 2:1, strely boli 46:27. Rozhodol Tičar