Slovan vyhral nad favoritom 2:1 po nájazdoch. Rozhodol Netík

Radosť Tomáša Netíka po premenení víťazného nájazdu.
Radosť Tomáša Netíka po premenení víťazného nájazdu. (Autor: SITA)
Miloslav Šebela|28. jan 2015 o 12:07

Slovan nečakane ukončil sériu prehier na ľade druhého tímu Západnej konferencie SKA Petrohrad. Bratislavský tím však aj po víťazstve zostáva na poslednom mieste.

Petrohrad – Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 47. J. Ericsson - 25. Nagy, rozhodujúci nájazd Netík

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bukin, Sergejev - Birin, Zacharenkov, 12 192 divákov

Petrohrad: Šesťorkin - Rukavišnikov, Kalinin, N. Belov, Alexandrov, Chafizullin, Čudinov, Jermakov, Judin Kovaľčuk, Tichonov, Ponikarovskij - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ericsson, Červenka, Chochrjakov Ketov, Kablukov, Burdasov

Slovan: Backlund - Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik - L. Hudáček, Murley, L. Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - Kudrna, Surový, Ölvecký - P. White, A. Šťastný, M. Lunter - Rehák.

PETROHRAD. Hokejisti Slovana Bratislava otvorili ôsmy trip v prebiehajúcej sezóne KHL prekvapivým triumfom na ľade favorizovaného SKA Petrohrad, kde zvíťazili 2:1 po nájazdoch.

Prelomili tak päťzápasovú sériu prehier a prihlásili sa opäť do boja o play off, hoci im v tabuľke Západnej konferencie patrí stále posledná 14. priečka.

Hrdinom zápasu bol najmä brankár Johan Backlund, ktorý chytil 37 striel. Dramatický súboj priniesol rozuzlenie až v nájazdovom rozstrele, v ktorom napokon rozhodol Tomáš Netík.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa v rámci štvorzápasového tripu predstavia najbližšie už v piatok o 17.30 h na ľade Jokeritu Helsinki.

Petri Matikainen, tréner Slovana: "Dnes to bol skvelý zápas. Odohrali sme dobré stretnutie, som rád, že sme mali k dispozícii opäť Johana Backlunda, ktorý predviedol výborné zákroky a veľmi nám pomohol. Korčuľovali sme po celý zápas, bojovali, hrali dobre v obrane. Je to veľké víťazstvo."

Online

Tomáš Netík nájazd premenil. Slovan vyhral po nájazdoch 2:1.

Viťazný nájazd

Panarin - nedal

Žiga Jeglič vyrovnal stav nájazdov - 1:1.

Roman Červenka za Petrohrad dal.

Ladislav Nagy za Slovan tiež nedal.

Sériu otvorí Petrohrad. Iľja Kovaľčuk nedal.

65. min. Napriek viacerým šanciam na oboch stranách sa zápas nerozhodol a nasledovať budú nájazdy.

60. min. V základnej hracej dobe sa o víťazovi nerozhodlo. Bude nasledovať predĺženie. Pomer striel v poslednej tretine bol 14:2!

58. min. Backlund dvakrát zachránil Slovan. Petrohrad cíti šancu a chce vyhrať.

53. min. Slovan hrá presilovku. Za podrazenie je na trestnej lavici Ericsson.

51. min. Slovanistom viditeľne dochádzajú sily a v obrane už nie su takí dôrazní. Domáci majú priestor na kľučky a tlačia sa stále viac pred bránku.

50. min. Osamotený Chochriakov sám pred Baklundom nedokázal pretlačiť puk do bránky

46. min. Petrohrad využil presilovku. Strelu Čudinova tečoval pred brankárom Slovana - Ericsson.

45. min. Za nedovolené bránenie je vylúčený Lukáš Kozák.

43. min. Kovaľčukovu strelu Backlund chytil. Ruský kanonier v mal v zápase už šesť streleckých pokusov.

41. min. Slovan presilovku nevyužil, Nagy pálil z dobrej pozície.

Začala sa posledná tretina.

40. min. Backlund a obrana zatiaľ odolávajú strelám domácich. Petrohrad mal aj výhodu presilovku, v závere tretiny však po hákovaní išiel na trestnú lavicu Ericsson. Poslednú tretinu začne Slovan presilovkou.

35. min. Slovan stále odoláva tlaku domácich. Backlund chytá spoľahlivo.

25. min. Nagy získal puk v strednom pásme a strelou švihom spoza obrancu trafil ľavý horný roh bránky. Slovan prekvapujúco vedie.

Nagyov gól

Začala sa druhá tretina.

"Zatiaľ sa nám darí držať taktiku a hráme dobre v obrane. Škoda vylúčení. Hoci je naša strata na postup do play off veľká, hráme aj za seba a pre fanúšikov. Nevzdávame sa," hovoril Tomáš Starosta pre ruskú televíziu.

20. min. Skončila sa prvá tretina. V jej druhej polovici Slovan viackrát aj pohrozil. Domáci mali šance najmä v presilovkách. Pomer striel bol 10:8 pre domácich.

14. min. Opäť vylúčenie Slovana... Pre zlé striedanie hral so šiestimi hráčmi.

13. min. Len vracajúci sa hráč Petrohradu vyrazil puk plachtiaci nad brankárom. Strelu Netíka dorážal Murley. Najväčšia šanca Slovana.

9. min. Na tretsnej lavici už sedí Michal Sersen za hákovanie a domáci pália na Backlunda.

7. min. Hneď v zápätí bol vylúčený Tomáš Surový a bránil sa Slovan. Backlund bol pri strelách súpera pozorný.

4. min. Slovan hral presilovku. Výhodu však nevyužil do pásma súpera sa dostal až v jej druhej polovici.

Zápas sa začal. Slovan nastúpil bez dvoch útočníkov - Štefana Ružičku a Michala Vondrku. S obomi klub rozviazal zmluvu.

PETROHRAD. Prvýkrát od 15. januára sa do bránky Slovana postaví v stredajšom stretnutí KHL na ľade SKA Petrohrad Johan Backlund.

Bratislavčania sa od 17.30 h SEČ pokúsia premiérovo zdolať favorita, keď v predchádzajúcich dvoch vzájomných meraniach síl prehrali 2:7 vonku a 1:6 doma.

Backlundovi bude v stredu kryť chrbát Denis Godla. Debut v KHL by mal absolvovať mladý útočník Dominik Rehák, ktorý sa vo štvrtom útoku predstaví s Whitom a Andrejom Šťastným. Trinástym útočníkom bude Mário Lunter.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan vyhral nad favoritom 2:1 po nájazdoch. Rozhodol Netík