Slovan uvoľní Daňa, ak sa v kempe prebojuje do prvého tímu

Marko Daňo so zástupcami klubu Columbus Blue Jackets na drafte v Newarku.
Marko Daňo so zástupcami klubu Columbus Blue Jackets na drafte v Newarku. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|1. júl 2013 o 17:18

Marka Daňa si v drafte NHL vybral Columbus, Petra Cehlárika získal Boston, Martina Réwaya Montreal a Mateja Pauloviča Dallas.

BRATISLAVA. Slovenský hokej má po ôsmich rokoch opäť hráča v prvom kole draftu NHL. Marka Daňa si vybral klub Columbus Blue Jackets z 27. miesta. V Newarku sa nepotvrdili chýry z májového kempu v Toronte, že najväčší záujem o 18-ročného útočníka Slovana má tím New Jersey Devils.

V nedeľňajšom drafte si vybrali aj ďalších troch Slovákov: Petra Cehlárika z 90. miesta do Bostonu, Martina Réwaya zo 116. miesta do Montrealu a Mateja Pauloviča zo 149. miesta do Dallasu.

„Trochu dlho som čakal, kým si ma vyberú - už som pomaly prestával veriť, že to bude v prvom kole,“ napísal Daňo na svojej facebookovej stránke. „Ale nakoniec to vyšlo. Mám veľkú radosť, že ma draftoval práve Columbus. V mužstve je aj Marián Gáborík a verím, že mi to tam trošku poukazuje. Poznáme sa, obaja pochádzame z Trenčína.“

Columbus bral útočníkov

Columbus získal v prvom kole troch mladých útočníkov, zo 14. miesta má Švéda Alexandra Wennberga a z 19. priečky Kanaďana Kerbyho Rychela.

„Daňa som videl hrať na majstrovstvách sveta vo Fínsku, medzi šampionátom a NHL už nie je veľký rozdiel,“ povedal na klubovom portáli generálny manažér Blue Jackets Jarmo Kekalainen. „Marko má za sebou jednu sezónu v KHL. Je fyzicky zdatný, silný.“

Marka Daňa sprevádzal na drafte jeho otec, bol mu prvým gratulantom. Jozef Daňo reprezentoval Slovensko na štyroch majstrovstvách sveta A-kategórie a dvoch olympijských hrách. V NHL však nehral.

Má zmluvu so Slovanom

Marko Daňo má ešte dvojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava a koncom leta bude preňho dôležitý kemp v Columbuse.

„Máme dohodu, že ak sa Marko prebojuje do prvého mužstva, tak ho uvoľníme,“ povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči. „V prípade, že ho pošlú na farmu alebo do juniorky, vráti sa späť do Slovana.“

Vo štvrtok na budúci týždeň sa začína príprava Slovana na novú sezónu KHL a tréner Rostislav Čada očakáva, že do tréningov sa zapojí aj Daňo.

Talentovaný hokejista v rozhovore so severoamerickými novinármi krátko po drafte vyslovil želanie, že ak sa v kempe nedostane do prvého mužstva Columbusu, išiel by na farmu do Springfieldu. Na to by však potreboval súhlas vedenia Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slovan uvoľní Daňa, ak sa v kempe prebojuje do prvého tímu