Najradšej by som to odohral v Dunajskej Strede, zaskočil Weiss

Tréner Weiss.
Tréner Weiss. (Autor: TASR)
Pavol Spál|2. máj 2022 o 01:57

Keď finále zrušia, tak to bude hanba, vravel kapitán Trnavy.

BRATISLAVA. Pôsobilo to až príliš pokojne, bolo pomerne ticho.

Pol hodinu pred zápasom takmer nič v blízkom okolí štadióna na Tehelnom poli nenaznačovalo, že sa tam odohrá najslávnejšie slovenské derby.

Autá nemuseli krúžiť, našli sa voľné parkovacie miesta. 

Futbalisti Slovana v 8. kole nadstavbovej časti o titul zdolali Spartak Trnava 1:0. Ani na ihrisku sa neiskrilo ako bývalo predtým zvykom, derby chýbal náboj.

„Čo sa už budeme kopať, koniec sezóny. Všetci sme unavení. Hráme to pre divákov, ale moc ich tu dnes nebolo,“ vravel kapitán Trnavy Martin Mikovič.

Zápas v Bratislave sledovalo v nedeľu večer 5601 divákov, čo je na pomery najväčších rivalov málo. 

„Hralo sa v nedeľu o dvadsiatej hodine, bola nízka návšteva. Asi cítili ľudia aj my, že tomu niečo chýbalo. Aj tréner nám cez polčas prízvukoval, že je to mŕtve, že ani poriadne nebeháme. Dnes sa dal Slovan zvládnuť, keby sme niektoré veci lepšie dotiahli,“ hodnotil Mikovič.

V hlavách už mali finále

Slovan je už istý majster. Hráči boli hlavami už na inom zápase, ani to netajili. 

„O týždeň musí byť výkon diametrálne odlišný. Verím, že sa trafíme do zostavy, že vyberieme desať chalanov, ktorí vydajú na ihrisku všetko.

Bude tam oveľa viacej energie ako dnes. Bolo cítiť, že v hlavách hráčov je už finále,“ vyhlásil tréner Trnavy Michal Gašparík. 

„Môže každý hovoriť, že nie. Za seba musím povedať, že hlava už trošku pracuje nad tým finále,“ priznal Mikovič. Kapitán Trnavy pre menšie zranenie posledný zápas v Bratislave neodohral. 

Najväčší rivali sa opäť stretnú v nedeľu 8.mája, ale vo finále Slovenského pohára. Malo by sa hrať opäť na Tehelnom poli, ale nič ešte nie je isté.

„Krajšie finále na Slovensku ani nemôže byť. Sviatok futbalu, verím, že sa to odohrá,“ pokračoval kapitán Trnavy. 

V pondelok by mali kompetentní definitívne rozhodnúť.

Keď to zrušia, bude to hanba

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Najradšej by som to odohral v Dunajskej Strede, zaskočil Weiss