Slovan prehral so Záhrebom 2:3, hoci viedol 1:0

Fanúšikovia Slovana s podobizňou Miroslava Šatana na zápase so Záhrebom.
Fanúšikovia Slovana s podobizňou Miroslava Šatana na zápase so Záhrebom. (Autor: SITA)
TASR|4. mar 2014 o 21:24

Úvodný zápas o Pohár nádeje čaká zverencov Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade Dinama Minsk.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava zakončili svoje účinkovanie v základnej časti KHL utorňajšou prehrou na ľade domácej Slovnaft arény s chorvátskym Medveščakom Záhreb 2:3.

Svižný duel odštartovali lepšie domáci hokejisti, ktorí sa ujali vedenia v 7. minúte, keď sa pri signalizovanom vylúčení presadil pred bránkou Daňo.

Záhreb vyrovnal v 27. minúte, keď sa v mele pred Janusom zorientoval najlepšie Glumac. O päť minút neskôr už hostia viedli zásluhou Fostera, no Slovan vyrovnal ešte pred druhou prestávkou vďaka Bartovičovi.

Hneď po nej však poslal hostí do vedenia Murley a Slovanu sa už do konca nepodarilo vyrovnať.

img_7830_r690_res.jpg

Fanúšikovia Záhrebu na Slovane. FOTO - SITA

11. miesto za 67 bodov a Pohár nádeje

Belasým sa v druhom ročníku v nadnárodnej lige nepodarilo prebojovať do play off, keď nazbierali len 67 bodov a obsadili nepostupové 11. miesto v Západnej konferencii.

Sezóna sa však pre nich ešte neskončila. Pokračovať budú v Pohári nádeje, v ktorom odohrajú minimálne dva duely v kvalifikačnom kole proti poslednému celku západu Dinamu Minsk.

Úvodný zápas čaká zverencov trénera Rostislava Čadu v piatok 7. marca na ľade bieloruského tímu, odveta je na programe v pondelok 10. marca o 19.00 h v Slovnaft aréne.

Do štvrťfinále turnaja postúpi mužstvo, ktoré nazbiera z dvoch zápasov vyšší počet bodov, pričom prvé stretnutie sa nepredlžuje. V prípade zhodného počtu bodov, nasleduje po skončení druhého duelu päťminútové predĺženie, ak sa nerozhodne ani v ňom, prídu na rad samostatné nájazdy.

V prípade postupu cez Minsk narazí Slovan na Severstaľ Čerepovec, s ktorým odohrá domáce stretnutia 13. a 14. marca.

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

Góly a asistencie: 7. Daňo (Ölvecký), 37. Bartovič (Hudáček, J. Mikúš) - 25. Glumac, 32. Foster (Murley, Cheechoo), 41. Murley (Cheechoo)

Rozhodcovia: Naumov, Dejev - Pavlov, Meňšich, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10 055 divákov

Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Sigalet, Brejčák, Mojžíš, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš - Bartovič, J. Mikúš, Hudáček - Daňo, Šťastný, Ölvecký

Medveščak: Brust Popovic, Martinovič, Foster, Švarný, Klubertanz, Katic, O'Connor Cheechoo, Murley, Thomas Vesce, Ellison, Linglet Glumac, Ryan, Jessimen Bjorkstrand, Murray, Kane - Nyström

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Duel bol veľmi rýchly a dramatický zápas s rýchlymi prechodmi do protiútokov. O výsledku rozhodla jedna jediná chyba v III. tretine. Dokázali sme si potom vytvoriť tlak, ale vyrovnať sa nám nepodarilo."

Mark French (tréner Záhrebu): "Bol to veľmi zaujímavý duel z pozície trénera aj diváka. Výsledok je veľmi tesný, v náš prospech rozhodol veľmi dôležitý tretí gól v prvých sekundách tretej tretiny."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Dnes to bol dobrý hokej už od prvej minúty. Súper nás napádal, otváral hru, čo sme my využívali a vyrážali sme do protiútokov. Bohužiaľ, nedali sme dosť gólov. Myslím si, že dnes si fanúšikovia prišli na svoje, hralo sa hore-dole, no mrzí nás, že sme nakoniec nevyhrali."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Bohužiaľ sme zase prehrali o gól. Ten tretí sme dostali nešťastne hneď na začiatku tretej tretiny a už sa nám to dokonca nepodarilo dotiahnuť."

von_res.jpg

Brankár Záhrebu Barry Brust a hráč Slovana Michal Vondrka FOTO - SITA

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral so Záhrebom 2:3, hoci viedol 1:0