Slovan prehral s Minskom 1:2, druhú sezónu v KHL skončil

Miroslav Šatan (Slovan) strieľa úvodný gól v stretnutí. Vľavo brankár Dmitrij Miľčakov.
Miroslav Šatan (Slovan) strieľa úvodný gól v stretnutí. Vľavo brankár Dmitrij Miľčakov. (Autor: TASR)
SITA|10. mar 2014 o 19:50

Miroslav Šatan vyhlásil, že zrejme išlo o jeho posledný zápas na klubovej úrovni.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšej odvete kvalifikačného kola Pohára nádeje KHL na ľade domácej Slovnaft arény s bieloruským Dinamom Minsk 1:2 a definitívne sa rozlúčili so sezónou.

Zverenci Rostislava Čadu sa v 20. minúte ujali vedenia, keď Šatan využil prvú presilovku v zápase, no krátko po zmene strán neustrážili Jefimenka, ktorý zblízka vyrovnal.

Slovan sa snažil strhnúť zápas na svoju stranu, ale v celom zápase si nedokázal vypracovať súvislejší tlak a mal len zopár vyložených šancí. V poslednej minúte rozhodol o výhre hostí gólom do prázdnej bránky Kaľužnyj.

Dinamo Minsk si vo štvrťfinále Pohára nádeje zahrá proti Severstaľu Čerepovec, séria sa hrá na tri víťazné stretnutia.

"Obe mužstvá už mali problém nájsť motiváciu. V Minsku aj v Bratislave to boli s Dinamom približne rovnaké zápasy - málo vyložených šancí, málo striel. Bolo vidieť, že už je to taká nezáživná časť sezóny. Hralo sa len preto, aby sa hralo," povedal útočník Slovana Miroslav Šatan.

"Je na vedení a tréneroch, aby sa mužstvo z vecí, ktoré sa v tejto sezóne nepodarili, poučili a výsledky do budúceho ročníka zlepšili. Pre mňa je to už pravdepodobne posledná sezóna a vyzerá, že to bol zrejme môj posledný zápas na klubovej úrovni. Definitívne však ešte nie som rozhodnutý. Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy."

Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

/prvý zápas: 0:1, v Pohári nádeje postúpil Minsk, Slovan skončil sezónu/

Góly a asistencie: 20. Šatan (Radivojevič, Mojžíš) - 26. Jefimenko (Surový, Irgl), 60. Kaľužnyj (Materuchin), 6085 divákov

Rozhodcovia: Safiullov, Bukin Maitak, Pronskich, vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Slovan: Janus - Štajnoch, Škoula, Mojžíš, Mihálik, Sigalet, Luža - Miklík, Bližňák, Vondrka - Šatan, Radivojevič, Bakoš - Kukumberg, J. Mikúš, Bartovič - T. Mikúš, Šťastný, Hudáček

Minsk: Miľčakov - Krajíček, Goroško, Nogačov, Lintner, Filičkin, Šinkevič, Zozon - Materuchin, Stas, Kaľužnyj - Irgl, Surový, Jefimenko - Pavlovič, Kitarov, Zacharov - Dadonov, Drozd, Protaseňa - Kolenčukov

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Najviac síl sme mali i najlepšie hrali v prvej tretine, v ktorej sa nám však napriek šanciam, žiaľ, podarilo streliť len jeden gól. Mali sme príležitosti aj na ďalšie. Veľa síl nám zobrala hra v oslabení, ktoré sme s bojovnosťou a úsilím zvládli. Tie sily nám potom chýbali v závere zápasu, keď sme chceli streliť víťazný gól a rozhodnúť o prípadnom postupe v predĺžení či nájazdoch."

Ľubomír Pokovič (tréner Minska): "Nechceli sme zbytočne špekulovať a čakať na predĺženie i nájazdy. Bol to pre nás ťažký zápas. V prvej tretine sme nevyužili viaceré šance, potom sa nám podarilo vyrovnať a držali sme vyrovnaný stav až do konca duelu. Dinamo má výborných fanúšikov a všetci sa tešia, že sa budú v našej aréne hrať ešte ďalšie zápasy. Pokračovanie ročníka padne vhod aj hráčom, keďže v kádri máme veľa bieloruských reprezentantov."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Mali sme nejaké šance, ale bolo to zase také urputné a zvláštne. Nedarilo sa nám. Diváci robili, čo mohli, fandili skvele. My sme chceli pokračovať v súťaži, ale bohužiaľ, nevyšlo nám to. Tréner nám poďakoval, že sme ho nenechali v štichu v najťažších situáciách a že sme ťahali za jeden povraz. Boli sme skvelá partia, ako minulý rok. Škoda, že nevyšlo play off."

Juraj Mikúš, útočník Slovana: "Zápas sa hodnotí ťažko. Začali sme dobre, prvá tretina bola z našej strany fajn, v druhej neviem či sme poľavili, alebo súper zapol. Nevedeli sme sa už potom do toho dostať. Sme radi, že prišli fanúšikovia a že na konci nás nevypískali, ale dokonca sme zožali potlesk."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan prehral s Minskom 1:2, druhú sezónu v KHL skončil