Slovan vyhral nad Detvou a akcionári odvolali trénerov

Na snímke tréner bratislavského Slovana Roman Stantien.
Na snímke tréner bratislavského Slovana Roman Stantien. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|17. jan 2021 o 22:14

Novými trénermi sú Döme, Bažány a Lipiansky.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana zvíťazili v nedeľu nad Detvou 4:1 a v tabuľke Tipos extraligy sú na treťom mieste. Akcionári klubu sa však rozhodli odvolať trénerov Romana Stantiena a Rudolfa Jendeka.

Klub o tom informoval na klubovej stránke.

Novými trénermi sa stanú Robert Döme, Marián Bažány a Ján Lipiansky, ktorí sa práce pri mužstve ujmú už od pondelka 18. januára.

Všetci traja podpísali zmluvu do konca sezóny 2021/2022, pričom Döme a Bažány budú vystupovať v pozícii dvoch hlavných trénerov s rovnocennými právomocami.

Stantien s Jendekom viedli klub od jeho návratu do extraligy.

Rozhodnutie o výmene trénerov je zavŕšením reštrukturalizačného procesu klubových činností zameraného na zjednotenie odborných činností jednotlivých zložiek klubu.

"Napriek veľkému počtu zranených hráčov základného kádra sa odvolaným trénerom darilo udržiavať vysokú úroveň herného prejavu mužstva.

Veríme, že nová trénerská trojica bude pokračovať a ďalej zdokonaľovať herný prejav mužstva, aby sme spoločne dosiahli stanovené ciele v kvalite a zjednotení herného prejavu A-mužstva súčasne s nastavením týchto cieľov aj v mládežníckych kategóriách," píše sa v stanovisku akcionárov.

Döme, Bažány aj Lipiansky sú odchovanci Slovana. Prvý menovaný odohral v NHL 53 zápasov a ako kapitán priviedol Slovan k majstrovskému titulu v roku 2008. V posledných rokoch sa venoval práci s mládežou.

Döme tiež pôsobil v kluboch nižších švédskych súťaží Norrtälje IK, HC Arlanda Wings a IFK Osteraker.

Pred svojím letným príchodom do Slovana pracoval ako konzultant pri juniorskej reprezentácii Slovenska do 20 rokov a šéfoval mládežníckym hokejovým programom v známom klube AIK Stockholm.

Bažány nastúpil za Slovan 37-krát, neskôr pôsobil najmä v nemeckom Dusseldorfe.

Keďže popri slovenskom pase vlastní aj nemecký, stihol na poste obrancu nastúpiť aj v reprezentácii Nemecka.

Po skončení hráčskej kariéry pôsobil ako tréner v kluboch DEL Eisbären Berlín, Krefeld Pinguine a vo švajčiarskom SC Rapperswil-Jona. Vlani zažil krátku anabázu ako hlavný tréner HK Nitra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan vyhral nad Detvou a akcionári odvolali trénerov