Rapáč pred finále: Chyby rozhodcov hraničia s amaterizmom

Slovan vyzve Nitru vo finále prvýkrát v histórii.
Slovan vyzve Nitru vo finále prvýkrát v histórii. (Autor: TASR)

Slovan alebo Nitra? Také finále tu ešte nebolo.

BRATISLAVA. Také finále tu ešte nikdy nebolo. Prvýkrát v histórii najvyššej slovenskej hokejovej súťaže sa v sérii o titul stretnú Slovan a Nitra. Prvý zápas série sa hrá v piatok o 18.30 v Bratislave.

Bratislavčania dokráčali do finále cez Prešov a Košice, Nitrania si poradili s Popradom a Zvolenom.

Slovan môže získať slovenský titul po desiatich rokoch a prvýkrát pod vedením nových majiteľov, ktorí klub prevzali v lete 2020.

Ak by zverenci trénera Andreja Podkonického vo finále uspeli, získali by pre Slovan deviaty titul pri dvanástej finálovej účasti.

Nitra oslavovala majstrovský titul dosiaľ len v jednom prípade, v sezóne 2015/2016, vo finále hrala štyrikrát, naposledy v sezóne 2018/2019.

Program finále Tipos extraligy 2021/2022:

piatok, 22. apríla o 18:30 h: Slovan Bratislava - Nitra

sobota, 23. apríla o 18:30 h: Slovan Bratislava - Nitra

utorok, 26. apríla o 18:30 h: Nitra - Slovan Bratislava

streda, 27. apríla o 18:30 h: Nitra - Slovan Bratislava

prípadný 5. zápas, piatok, 29. apríla o 18:30 h: Slovan Bratislava - Nitra

prípadný 6. zápas, nedeľa, 1. mája o 18:30 h: Nitra - Slovan Bratislava

prípadný 7. zápas, utorok, 3. mája o 18:30 h: Slovan Bratislava - Nitra

Rapáč a Jaško favorizujú Slovan

V oboch kluboch si v poslednom čase zahral Branislav Rapáč, v aktuálnej sezóne kapitán Spišskej Novej Vsi, ktorá sa do play off tejto sezóne neprebojovala.

„V oboch táboroch mám kopec kamarátov. V Slovane aj v Nitre sú hráči, ktorým by som titul doprial. Viac budem fandiť Nitre aj pre jej fantastických fanúšikov a ich vernosť klubu. Miernym favoritom je však Slovan,“ vraví 28-ročný útočník, podľa ktorého sa Nitra bude spoliehať najmä na výkony Samuela Bučeka.

„Odkedy je v tíme tréner Stavjaňa, mužstvo hrá pekný ofenzívny hokej. Aj v čase, keď som tam pôsobil, bolo mužstvo zamerané na útočné poňatie hry. Majú veľa talentovaných hráčov. Sú jednoznačne najlepšie korčuľujúci tím v lige.

So Samom Bučekom som hral celú sezónu v jednej formácii. Dokáže dať gól aj z pološance. Aj vo finále bude produktívny a bude strieľať góly.

Má to jednoducho v sebe,“ povedal Rapáč. Tešia ho aj výkony mladého obrancu Šimona Nemca, ktorý je tretí najproduktívnejší hráč Nitry v play off.

„Šimon je úžasný hráč. Robí občas chyby v defenzívnej činnosti, na čom musí popracovať. Z pohľadu podpory útoku je však fantastický. Má výborný pohyb, korčuľovanie, kreativitu aj pohyb na modrej čiare."

Čo sa týka produktívnych hráčov, tých má v mužstve aj Slovan. Ofenzívu ťahajú legionári Harris, Rapuzzi, Yogan či Slováci Haščák s Takáčom.

„V play off sa mi veľmi páči dvojička Harris a Takáč, ktorí sú z môjho pohľadu zatiaľ najlepší hráči Slovana. Marcel Haščák je zasa typ kanoniera, ktorý dokáže dať gól z akejkoľvek pozície," vraví mladší z bratskej dvojice Rapáčovcov.

Názorovo sa k nemu prikláňa aj Ján Jaško, rodák z Nitry, ktorý v minulosti dlhé roky pôsobil v Bratislave.

"Buček bude v tejto sérii z pohľadu Nitry kľúčový hráč, o tom niet pochýb. Pridať by sa k nemu mal aj Krivošík. Na druhej strane, aj Slovan má v mužstve viacero osobností.

Točiť sa to bude celé okolo hráčov ako Harris, Takáč a Yogan. Od Haščáka očakávam väčší prínos pre mužstvo," vraví Jaško, ktorý tiež favorizuje na víťazstvo Slovan.

"Obe mužstvá sú vo finále úplne zaslúžene. Bude to mimoriadne vyrovnané, ale vyhrá Slovan, podobne ako proti Košiciam 4:3 na zápasy," dodáva.

Branislav Rapáč
Branislav Rapáč (Autor: TASR)

V bránke sa črtá kanadský súboj

Medzi jeden z rozhodujúcich faktorov zaradil Ján Jaško výkony brankárov.

"Brankári vedia byť kľúčovými postavami takýchto sérii, kde obe mužstvá majú k dispozícii vychýrených strelcov. Ak to, ako sa hovorí, zavrú, bude to len o nich. Ktorý z nich spraví viac chýb, toho mužstvo prehrá."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Rapáč pred finále: Chyby rozhodcov hraničia s amaterizmom