Slovan natiahol víťaznú sériu, Záhreb zdolal 3:2 po predĺžení

Hokejisti Slovana Bratislava ukončili zápasom proti Medveščaku Záhreb prvý trip v sezóne.
Hokejisti Slovana Bratislava ukončili zápasom proti Medveščaku Záhreb prvý trip v sezóne. (Autor: TASR)
Sportnet|14. sep 2015 o 19:20

Zverenci trénera Miloša Říhu bodovali vo všetkých troch zápasoch vonku. Dokopy získali osem bodov.

KHL 2015/2016:

Medveščak Záhreb - HC Slovan Bratislava 2:3 po predĺžení (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 6. Genoway (Hedberg, Larkin), 60. Kvapil – 2. Viedenský (Barker, Bartovič), 5. Jeglič (Barker), 63. Starosta (Kašpar)

Medveščak: Krošelj - Mäntylä, Gysbers, Morrisonn, Kinrade, Katic, Larkin, Deutsch, Jurčina - Smoleňák, Mertl, Kvapil - Giliati, Brule, Bjorkstrand - Hedberg, Genoway, Jämtin - Glumac, Zanoski

Slovan: Brust (Garnett) – Barker, Novák, Starosta, Švarný, Sersen, Kozák, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Surový, Viedenský, Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

ZÁHREB. Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj v pondelňajšom zápase KHL na ľade Medveščaku Záhreb 3:2 po predĺžení.

Z troch duelov úvodného tripu novej sezóny si tak odniesli tri výhry a osem bodov.

Slovan ťahá sériu štyroch triumfov za sebou, priebežne už poskočil na štvrtú pozíciu v tabuľke Západnej konferencie.

Rýchle góly

Zápas mal veľmi rýchly úvod, ktorý zvládli lepšie hosťujúci hokejisti. Tí z neho vyťažili maximum, keď hneď prvé dve strely premenili na góly.

Najprv sa v 2. minúte presadil Viedenský, ktorý tesne pred Krošeljom tečoval nahodený puk Barkera. V 5. minúte bolo už 2:0 pre Slovan, druhý zásah pridal dokonca pri vlastnom oslabení.

Opäť v tom mal prsty kanadský obranca Barker, ktorý prihral na ľavú stranu Jegličovi a ten pohotovou strelou rozvlnil sieť - 2:0.

Domáci tréner na to reagoval oddychovým čas, ktorý jeho hráčom pomohol. Ihneď začali súpera napádať vyššie v poli a dôraznejšie, čo prinieslo ovocie už v 6. minúte. Po akcii tretej formácie sa presadil Genoway - 1:2.

Potom už tempo zápasu výrazne spomalilo, na oboch stranách sa začali množiť nepresnosti a taktiež tvrdé zákroky.

Diváci čakali na ďalšiu väčšiu šancu až do 12. minúty, keď Brust musel zneškodniť šancu Glumaca. Slovan prišiel v závere tretiny o Šťastného, ktorý dostal za sekanie päť minút plus do konca zápasu.

Slovan nevyužil šance

V druhom dejstve sa príliš nezmenilo, na ľade sa najmä bojovalo a obe mužstvá sa opierali o pozorné výkony v defenzíve.

Slovan si v jej úvod zahral presilovku, no nepresadil sa a navyše mohol inkasovať, keď Brust stratil puk a Brule ho takmer dorazil do siete. V 25. minúte odpovedali hostia dobrou strelou Bartoviča a Krošelj si vzápätí poradil aj s veľkou možnosťou Skalického.

Hostia mohli ísť do dvojgólového vedenia v 27. minúte. Nagy sa zľava natlačil pred bránku a vypálil, jeho strelu zastavila brankárova lapačka.

Slovan si potom zahral trikrát v oslabení, ale aj tak dokázal ohroziť súpera. V 38. minúte prišla ďalšia veľká šanca na gól. Kašpar s Nedorostom sa dostali do prečíslenia, dvakrát si šikovne vymenili puk, ale druhý menovaný opäť nevyzrel na oporu domácich Krošelja.

Rozhodol Starosta

V treťom dejstve sa domáci pokúšali streliť vyrovnávajúci gól, no ich súper odolával a nepúšťal Medveščak do čistých šancí. V 46. minúte navyše mohli svoj náskok ešte zvýšiť, no dobré príležitosti Kašpara a Nagya vyriešil domáci brankár.

Hostia nerozhodli ani počas ďalšej presilovky, Záhreb sa snažil o gól, ale v útoku bol viac-menej bezzubý. Za 15 minút tretej časti sa dostali iba do dvoch nebezpečných situácii, ktoré Brust zvládol.

Slovan odolával domácemu tlaku až do záverečných sekúnd. Časomiera ukazovala 28 sekúnd od konca, keď však prišla veľká hrúbka brankára Brusta, ktorý rozohral presne na hokejku Kvapila a ten poslal duel do predĺženia - 2:2.

V ňom však Slovan dokázal vyťažiť triumf a cenné dva body, víťazný gól zaznamenal Starosta - 2:3.

Ďalší duel odohrá Slovan vo štvrtok doma proti SKA Petrohrad (19.30 h).

Hlas po zápase:

/zdroj: hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana: "Vedeli sme, že Medveščak doma neprehráva, navyše mali dva dni voľna, počítali sme s tým, že na nás vletia. Podarilo sa nám aktívnou obranou streliť dva góly, tým sme sa upokojili a hrali svoju hru. V druhej tretine bolo množstvo vylúčení, štvrtá päťka moc nehrala. V tretej tretine sme hrali na brejky, bolo ich mnoho, bohužiaľ v situácii dva na jedna sme góly nedali. Sme radi za dva body, a tiež za to, že po chybe v závere sa mužstvo otriaslo a zvíťazilo. Máme sa za sebou výborný výjazd, trikrát sme zvíťazili, sme veľmi spokojní s prácou mužstva, so ziskom až ôsmych bodov."

Online prenos:

63. min. Starosta dostal peknú prihrávku od Kašpara spoza bránky a prekonal Krošelja. Slovan vyhral 3:2 po predĺžení a sériu víťazstiev natiahol na štyri zápasy.

61. min. Začalo sa predĺženie, oba tímy hrajú so štyrmi korčuliarmi.

60. min. Skončila sa tretia tretina, nasleduje predĺženie.

60. min. Domáci kouč odvolal brankára, Medveščaku hra v šiestich vyšla. Brust rozohral puk len na Kvapila, ktorý vyrovnal pol minúty pred koncom tretej časti na 2:2.

58. min. Slovan nepúšťa Medveščak do šancí a stále si udržuje jednogólový náskok.

52. min. Slovenský obranca sa vrátil na ľad, skóre sa nezmenilo.

50. min. Jurčina fauloval a Slovan má výhodu presilovej hry.

46. min. Kašpar mal šancu na gól, brankár však puk vyrazil. O pár sekúnd na to zlikvidoval Krošelj aj pokus Nagya.

42. min. Hostia hrajú v plnom počte.

41. min. Začala sa tretia tretina.

Dnes sa odohralo už sedem stretnutí KHL. Domácim mužstvám sa veľmi nedarilo, z výhry sa tešili len Omsk, Nižnekamsk a Viťaz.

40. min. Skončila sa druhá tretina, v ktorej neskórovalo ani jedno z mužstiev. Medveščak začne tretiu tretinu v početnej výhode.

40. min. Ďalšia presilovka domácich, trest dostal Nedorost.

38. min. Nedorost s Kašparom sa dostali do prečíslenia dva na jedna, ale prvý menovaný neprekonal brankára ani na dvakrát.

37. min. Hostia hrajú opäť v oslabení. Rozhodcovia vylúčili Tičara.

33. min. Slovan sa ubránil a udržal si jednogólový náskok.

31. min. Slovan sa bude opäť brániť, na trestnú lavicu odišiel Tičar.

28. min. Medveščak zvýšil aktivitu a zatlačil Slovan v pásme. Vyrovnávajúci gól však nepridal.

27. min. Krošelj bol opäť pozorný, keď zlikvidoval šancu Nagya.

25. min. Bartovič ušiel Mäntylämu popri ľavom mantineli, ale Krošelj jeho strelu zneškodnil. O chvíľu neskôr mal dobrú šancu aj Skalický, ani ten však neskóroval.

23. min. Medveščak urobil chybu pri striedaní a skončila sa jeho početná výhoda.

22. min. Domáci hrajú v plnom počte a majú viac než dvojminútovú presilovku.

21. min. Začala sa druhá tretina

20. min. Nepríjemná situácia pre Slovan. Andrej Šťastný dostal trest päť minút plus do konca stretnutia za seknutie. Hostia sa však ubránili. A to aj vďaka tomu, že rozhodcovia vylúčili Genowaya. Druhú tretinu odštartujú tímy so štyrmi korčuliarmi, no v 22. minúte sa opäť začne presilovka Medveščaku.

18. min. Záhreb mal minútovú presilovú hru, ale vyrovnávajúci gól nestrelil.

16. min. Morrisonn krosčekoval a oslabil Medveščak. Presilová hrá Slovana sa však skončila už po šesťdesiatich sekundách po tom, čo išiel na trestnú lavicu Barker.

12. min. Slovan odohral celú presilovku v obrannom pásme Medveščaku, ale gól nestrelil. Hneď po skončení presilovky mal šancu Medveščak, Brust však vytiahol proti Glumacovi krásny zákrok a stav sa nezmenil.

10. min. Brule odišiel na trestnú lavicu, Slovan hrá presilovú hru.

6. min. Zaujímavý úvod zápasu. Tréner Záhrebu si po dvoch inkasovaných góloch zobral oddychový čas a zdá sa, že to jeho zverencov prebudilo. Genoway totiž prestrelil Brusta a znížil na 1:2.

5. min. Medveščak mal výhodu presilovej hry, no nevyužil ju. Naopak, inkasoval druhý gól. Slovan pekne zakombinoval v útočnom pásme a Jeglič z ľavej strany prekonal brankára.

3. min. Hneď po buly mali veľmi dobrú šancu domáci. Strela Brulea však skončila na žŕdke.

2. min. Slovan má skvelý štart zápasu. Barker vystrelil od modrej čiary, Viedenský šikovne tečoval puk a otvoril skóre.

1. min. Zápas sa začal.

Pred zápasom:

BRATISLAVA. Hokejisti HC Slovan Bratislava ukončia v utorok prvý trip na klziskách súperov, keď o 19:30 SELČ nastúpia na ľade chorvátskeho klubu Medveščak Záhreb.

Zverenci trénera Miloša Říhu získali v doterajších dvoch zápasoch vonku šesť bodov. Vo štvrtok 10. septembra najskôr uspeli proti Dinamu Moskva (2:1), v sobotu 12. septembra potom zdolali aj Viťaz Moskovská oblasť (5:2).

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas, prvé dve tretiny boli z našej strany výborné," zdôraznil pre oficiálnu webstránku Slovana Andrej Šťastný, ktorý zaznamenal proti Viťazu tretí gól slovenského mužstva.

"Trochu škoda tých dvoch gólov v závere, zápas sa zdramatizoval, ale celkovo si myslím, že sme boli lepšie mužstvo. Dva zápasy vonku - šesť bodov, to je super a samozrejme ideme ďalej."

Oproti minulému duelu urobil Říha iba jednu zmenu. Do bránky sa postaví Barry Brust, ktorý odchytal aj prvý duel s Medveščakom.

Ten Slovan vyhral na domácom ľade 3:2. Rozhodujúci gól strelil v 60. minúte Marek Viedenský.

Slovan v tejto sezóne už Medveščak zdolal.

V minulom ročníku sa obe mužstvá stretli šesťkrát – Slovan vyhral dva duely, Medveščak sa tešil z víťazstva v štyroch stretnutiach.

Najproduktívnejším hráčom Slovana je Lukáš Kašpar, ktorý získal šesť bodov (3+3) v siedmich zápasoch. Kašpar strelil spolu s Andrejom Šťastným aj najviac gólov (obaja po tri).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan natiahol víťaznú sériu, Záhreb zdolal 3:2 po predĺžení