Slovan dostal doma debakel, prehral s Admiralom 1:6

Radivojevič svoju veľkú šancu nevyužil.
Radivojevič svoju veľkú šancu nevyužil. (Autor: SITA)
Sportnet|17. jan 2014 o 13:54

Bratislavský Slovan stráca po domácej prehre 1:6 s Vladivostokom deväť zápasov pred koncom základnej časti na play-off už 13 bodov.

  • Slovan nevyužil v prvej tretine presilovku a faulovaný Šatan nepremenil svoj samostatný nájazd, naviac mal veľkú šancu Radivojevič, aj preto prehral Slovan prvú tretinu 0:1
  • v druhej tretine sa podarilo Slovanu vyrovnať, krátko pred koncom tretiny domáci opäť dostali gól a aj tretiu tretinu začali s jednogólovým mankom
  • v záverečnej tretine nevyužil Slovan ďalšie dve presilovky, nepodarilo sa mu znížiť a v závere dostal ďalšie tri góly
  • dnes hral svoj zápas aj Lokomotiv Jarosľavľ, ôsmy tím Západnej konferencie, nad Kazaňou vyhral 3:0, znamená to, že Slovan stráca na postup do play-off 13 bodov

Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok 1:6 (0:1, 1:1, 0:4)

Góly: 26. Bližňák (Bartovič, Mojžíš) - 9. Gynge (Pyett, Schütz), 39. Gynge (Osipov, Bergfors), 46. Bortnikov (Drugov), 57. Ugarov (Hodgman, Zubov), 57. Bergfors (Schütz, Gynge) 60. Bortnikov (Osipov, Barbašev)

Rozhodcovia: Kadyrov, Kiseľov - Parfionov, Sysujev, vylúčení: 2:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák - Miklík, Bližňák, Vondrka - J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček Bakoš, Šťastný, T. Mikúš

Admiral Vladivostok: Ivannikov - Pyett, Vorobiov, Commodore, Osipov, Zemčonok, Ternavskij, Naumenkov - Bortnikov, Zubov, Hodgman - Gynge, Schütz, Bergfors - Gračov, Nikitenko, Ugarov - Sokolov, Drugov, Barbašev - Kuznecov

((gal))

BRATISLAVA. Už v druhej minúte mohol byť Miroslav Šatan znovu hrdinom Slovana. Po faule zahrával trestné strieľanie, ktoré tesne nepremenil a naznačil tak výkon jeho tímu proti Vladivostoku.

„Nepremenený nájazd by nám veľmi nepomohol, dostali sme šesť gólov. Ale určite keby som dal gól, tak sa to mohlo vyvíjať inak,“ hovoril Šatan.

Aj v ďalších minútach mali domáci viacero šancí skórovať, ale nevyužili ich. Naopak ruskému klubu stačila len druhá strela na to, aby skóroval. Domáci búšili do súpera naďalej. Dočkali sa aj vyrovnávajúceho gólu, keď sa v druhej tretine presadil Mário Bližňák.

Následne nastrelil v presilovej hre Sigalet konštrukciu bránky. Druhý gól však opäť strelili hostia, keď sa po nešťastnom odraze puku od mantinelu presadil druhýkrát Švéd Richard Gynge.

„Vylúčenie Michela Miklíka bolo zaujímavé, mali ich vylúčiť oboch. Súper dostal možnosť presilovky, ktorú využil. Boli sme slabší v súbojoch jeden na jeden. Okrem toho boli veľmi efektívni,“ povedal trénera Rastislav Čada.

V tretej tetine mal bratislavský klub na začiatku šancu v presilovke, nevyužil ju. V ďalších momentoch sa úplne rozpadla obrana domácich, ktorí prehrali tretinu jasne 0:4. Slovan ešte stratil najlepšieho hráča Michala Vondrku, ktorý zápas nedohral.

„Hrali sme zle v obrane. Oni mohli dorážať pred bránkou na dva, tri krát. Nepokryli sme ich a inkasovali sme všetko spred bránky. Takisto im chytal skvele brankár a v závere nám ukázali ako sa to má dohrať,“ smutne hodnotil brankár Jaroslav Janus.

Bratislavský klub klesol na jedenáste miesto a deväť zápasov pred koncom základnej časti stráca na play off trinásť bodov. „Kolíše sa to z desať na trinásť. Máme ešte jeden zápas doma, budeme sa snažiť vyhrať aspoň ten,“ dodal Šatan.

Štvorzápasovú domácu sériu zakončí Slovan v nedeľu o 17.00 proti poslednému tímu KHL z Novokuznecku

Hlasy po zápase:

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Výsledok vyzerá hrozivo, ale tri góly sme dostali v posledných troch minútach. Dôležitým momentom bolo veľmi zaujímavé vylúčenie Miklíka v závere II. tretiny, počas presilovky dal súper gól na 2:1. Musím povedať, že Vladivostok hral veľmi dôrazne a my sme sa veľmi ťažko v týchto súbojoch presadzovali. Doplním, že hostia boli veľmi efektívni."

Sergej Svetlov (tréner Vladivostoku): "Teší ma dnešný výsledok, som spokojný. V prvých tretinách sme nehrali až tak dobre, no v závere sme mali šťastie, vyhrali sme 6:1 a berieme tri body."

Miroslav Šatan (útočník Slovana): "Dostali sme šesť gólov, môj nepremenený nájazd by nám veľmi nepomohol. Bolo by sa to však inak vyvíjalo. Do stavu 1:3 sme držali krok so súperom, bojovali a tlačili. Nevedeli sme sa strelecky presadiť, aj keď sme mali viac striel ako súper. Narazili sme však na dobrú defenzívu aj brankára. Potom prišiel psychický zlom a v krátkom čase sme trikrát inkasovali. Vyplývalo to z frustrácie, že sme nemohli dobyť bránku súpera a dať gól."

Mário Bližňák, útočník a strelec jediného gólu Slovana: "Nezačali sme zle, hrali sme dobrý hokej a mali sme šance, ale spravili sme dve chyby a oni to využili. V tretej tretine nám ukázali, že sem neprišli iba brániť a ako sa bojuje o play off."

Peter Ölvecký, útočník Slovana: "Dnes bolo naším najväčším problémom premieňanie šancí, v prvej tretine sme mohli dať dva-tri góly a bol by to úplne iný zápas. Takto sme od začiatku doťahovali a to je ťažké."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Bohužiaľ, nepokryli sme si hráčov pred bránkou a oni nás pretlačili. Góly dávali na dva-trikrát. Mali sme dosť šancí, ale ich brankár chytal celý zápas skvele. Rozhodol asi ten tretí gól, tam sa zlomil zápas."


Online prenos:

21:19 Zápas sa skončil.

60. minúta: Pár sekúnd pred koncom využíva Vladivostok presilovku, Slovan skončil s debaklom.

59. minúta: V závere sa nechal vylúčiť Sigalet, Slovan dohrá zápas v oslabení.

57. minúta: Tréner Čada si berie oddychový čas.

57. minúta: V priebehu jednej minúty opäť zlyháva obrana domácich, Bergfors strieľa piaty gól.

57. minúta: Ugarov sa dostal k odrazenému puku a strieľa štvrtý gól.

56. minúta: Napriek niekoľkým šanciam sa Slovanu nepodarilo znížiť a presilovku nevyužil.

54. minúta: Schütz ide za držanie na trestnú lavicu, Slovan bude hrať tretiu presilovku.

52. minúta: Šatan dostal spoza brány nahrávku, Ivannikova neprestrelil.

48. minúta: Ölvecký si vypracoval veľkú šancu, ktorú nevyužil.

46. minúta: Bortnikov obišiel brániaceho Šťastného, položil si Janusa na ľad a zvýšil na 3:1.

44. minúta: Slovan si počas presilovky nevytvoril väčšiu šancu a nepodaril osa mu vyrovnať.

42. minúta: Slovan bude hrať presilovku, za držanie šiel na trestnú lavicu Sokolov.

20:42 Začala sa tretia tretina.

20:25 Skončila sa druhá tretina.

39. minúta: Odrazený puk sa dostal ku Gygnemu a ten ho dorazil do brány, je to jeho druhý gól v zápase.

37. minúta: Miklík dostal za hrubosť trest, hostia hrajú prvú presilovku.

32. minúta: V priebehu minúty malo každé mužstvo veľkú šancu, ani jednému sa nepodarilo doraziť puk do brány.

26. minúta: Bližňák po výbornej nahrávke Bartoviča vyrovnáva na 1:1.

22. minúta: Gygne mal veľkú šancu, zblízka páli len do Janusovho betónu.

19:54 Začala sa druhá tretina.

19:35 Skončila sa prvá tretina.

19. minúta: Hneď po skončení presilovky mal Radivojevič veľkú šancu, odkrytú bránku ale netrafil.

18. minúta: Slovan napriek dvom veľkým šanciam presilovku nevyužil.

16. minúta: Slovan zatlačil súpera, pri dorážke Ölveckého fauloval Ternavskij, Slovan hrá prvú presilovku.

12. minúta: Bergfors pálil z dobrej pozície, Janus puk chytá do lapačky.

9. minúta: Janus len vyrazil strelu od modrej, Gygne puk dorazil.

3. minúta: Šatanovi kľučka nevyšla, samostatný nájazd nepremenil.

3. minúta: Šatan bol faulovaný, nasleduje trestné strieľanie

19:03 Zápas sa začal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan dostal doma debakel, prehral s Admiralom 1:6