Slovanu hrozí pád o dva levely. Zápasy vonku často prehráva

Hráči ŠK Slovan Bratislava.
Hráči ŠK Slovan Bratislava. (Autor: SITA - Jana Birošová)
Michal Šášky|7. júl 2022 o 12:10

Belasí na ihriskách súperov už neraz zlyhali.

BRATISLAVA. Slovan vstúpil do novej sezóny rozpačito. Domáca remíza s gruzínskym šampiónom v kvalifikácii Ligy majstrov síce nie je hanbou, ale nepotešila.

Ani hráčov, ani verejnosť, ani fanúšikov. Tých prišlo vyše 10-tisíc. Ešte 48 hodín pred zápasom nebolo predaných ani päťtisíc lístkov, ich predaj sa napokon viac ako zdvojnásobil.

„Diváci vytvorili výbornú kulisu, no nezvládli sme podať taký výkon, aby sme ich pritiahli opäť,“ poznamenal po zápase tréner Slovana Vladimír Weiss starší.

Už pred zápasom upozorňoval, že aktívnejší budú hostia z Batumi. Belasí sa spoliehali na brejky, v ktorých sú silní. Zabrzdili ich však nepresnosti.

Bolo cítiť, že nové posily Juraj Kucka či Eric Ramírez sú v mužstve krátko a potrebujú čas na adaptáciu v tíme. 

„Dnes to vyzeralo tak, že čas potrebujeme všetci. Nebol tam jeden dobrý výkon, ja ako prvý sa musím pozrieť do zrkadla,“ vravel kapitán Vladimír Weiss mladší.

„Nechcem sa vyhovárať. Futbal je o behaní, bojovnosti, dnes sa nám to ukázalo. No poznáme vlastné kvality a šance sú teraz stále rovnaké, ako boli pred týmto zápasom,“ poznamenal k odvete.

Slovan však na európskej scéne viackrát zlyhal a ešte častejšie na ihriskách súperov. A ak prehrá aj v Gruzínsku, slovenskému majstrovi hrozí pád o dva európske levely.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovanu hrozí pád o dva levely. Zápasy vonku často prehráva