Takýto zápas a oni nominujú päť najhorších rozhodcov, lamentoval hráč DAC

Tretí gól Slovana strelil Moha.
Tretí gól Slovana strelil Moha. (Zdroj: TASR, Autor: Pavol Neubauer)
Titanilla Bőd|6. mar 2021 o 20:09

Slovan už v jedenástej minúte viedol o dva góly.

BRATISLAVA. Desať bodov. Taký je náskok Slovana Bratislava na čele futbalovej Fortuna ligy pred Dunajskou Stredou.

Desať zápasov. Toľko stretnutí ešte čaká jednotlivé tímy v nadstavbovej časti.

Bez veľkých matematických výpočtov sa dá konštatovať, že víťazstvo Slovana nad DAC v poslednom kole základnej časti bolo pravdepodobne kľúčovým krokom k ďalšiemu majstrovskému titulu belasých.

Desať bodov je veľa

„Nechcem hovoriť, že to bola naša posledná šanca, ale desať bodov je veľa,“ konštatoval po stretnutí tréner Dunajskostredčanov Bernd Storck.

Slovan zvíťazil v derby 3:1.

„Máme veľký náskok, ale musíme sa naďalej sústrediť na ďalšie stretnutia,“ vyhlásil jeho kolega z lavičky Slovana Darko Milanič.

DAC má po základnej časti na konte 44 bodov. Presne toľko pozbieral aj v zatiaľ rekordnej sezóne 2018/2019.

Slovan bol vtedy ešte suverénnejší, z 22 zápasov získal 58 bodov, o štyri body viac než v aktuálnom ročníku.

Pred sobotňajším súbojom prvých dvoch tímov ešte Dunajskostredčania verili, že môžu stiahnuť náskok belasých.

Na Tehelnom poli však veľmi rýchlo inkasovali a ich nádeje sa rozplynuli.

„Tento bodový rozdiel nevznikol dnes. Môže sa stať, že prehráme na Slovane. Nezískali sme však body proti 'menším' súperom, a tie nám chýbajú,“ poukázal na príčiny súčasnej situácie Storck.

Rozdielový Weiss

„Myslím si, že v tomto konkrétnom zápase rozhodnú individuality jednotlivých tímov,“ predpovedal v predzápasovom rozhovore pre Sportnet bývalý hráč a futbalový expert Marián Tomčák.

Zo Slovana vyzdvihol Vladimíra Weissa.

Jeho zranenia sú už minulosťou, na jar je stabilným členom základnej zostavy belasých. V súboji proti Dunajskej Strede ukázal svoje umenie už v tretej minúte.

Odrazenú loptu po priamom kope Nona trafil nádherne volejom. „Je to rozdielový hráč, trafil to skvelo,“ zložil Weissovi poklonu aj obranca Dunajskostredčanov Dominik Kružliak.

Jeho spoluhráč, maďarský reprezentant András Schäfer bol menej nadšený. „Ten chalan to takto dá zo sto pokusov raz,“ povedal znechutene.

Malé chyby, veľký rozdiel

Rýchly gól poznačil priebeh celého zápasu. V jedenástej minúte už domáci vyhrávali o dva góly, po súboji Beskorovainého s Medveděvom nariadil rozhodca Peter Kráľovič pokutový kop.

Weiss ho s prehľadom premenil.

„Nikto nie je určený na penalty. Chcel som ju kopať už v minulom zápase, ale Alen Ožbolt ma poprosil, a prenechal som mu to. Dnes to bolo naopak,“ prezradil 31-ročný reprezentant.

V slovenskej najvyššej súťaži dal svoje prvé góly.

V druhom polčase si pripísal aj asistenciu. Rýchlo rozohral priamy kop, Moha sa dobre zorientoval medzi obrancami a preloboval brankára Martina Jedličku.

„Weiss to spravil rýchlo a umne. My sme pri tej situácii trošku zaspali. Takéto malé chyby potom znamenajú veľký rozdiel,“ uznal tréner DAC Storck.

„Dostávame lacné góly po nekoncentrovanosti a chybách, čo nás stojí body,“ potvrdil Dominik Kružliak.

Agresívne a dynamicky

Potvrdilo sa, že Slovan môže ťažiť zo širokého kádra. Pred zápasom sa prakticky neriešilo, koľko majú belasí zranených.

Trénerovi nebol k dispozícii Dávid Holman, Rafael Ratao ani Lucas Lovat, Dávid Strelec nastúpil až v závere.

Na ihrisku to však nebolo poznať.

Dominovali domáci, DAC mal silnejšiu štvrťhodinku len na konci prvého polčasu, keď Marko Divkovič znížil na 2:1. Ďalších 10-15 minút po prestávke mali hostia optickú prevahu, no bez vyloženej šance.

Presný zásah Mohu na 3:1 definitívne rozhodol, belasí mohli pridať z rýchlych protiútokov aj ďalšie góly. „Vyhrali sme zaslúžene. Od začiatku sme hrali agresívne a dynamicky,“ tvrdil kouč Slovana Darko Milanič.

András Schäfer (s loptou) mal ťažké srdce na rozhodcov.
András Schäfer (s loptou) mal ťažké srdce na rozhodcov. (Zdroj: TASR, Autor: Pavol Neubauer)

Všetko v prospech Slovana

Niektorí hráči Dunajskej Stredy niesli prehru ťažko. András Schäfer ledva zadržiaval slzy.

„Nezačali sme zápas tak, ako sme mali. Dostali sme dva sporné góly, podľa mňa ani jednému neprechádzal faul. Potom sme sa vrátili do zápasu, dali sme aj gól, ale nevedeli sme si vypracovať šancu, z ktorej by sme mohli vyrovnať.

Znova sme inkasovali po štandardke, pred ktorou tiež nebol faul… Ale je to naša chyba, lebo sme tam zaspali. Nezaslúžili sme si vyhrať, súper využil naše hlúpe chyby, ale pri takom rozhodovaní sa nedá hrať futbal. Takýto zápas rozhoduje päť najhorších rozhodcov v lige, ktorí všetko pískali v prospech Slovana,“ vravel roztraseným hlasom maďarský stredopoliar.

Aj on si myslí, že Slovan má už pohodlný náskok.

„Klamal by som, keby som povedal, že sa to dá stiahnuť. Hráme s nimi už len dvakrát a Slovan nezvykne strácať body. Už to bol zázrak, že sme tak dobre začali ligu a Slovan mal taký zlý úvod. Teraz sa ukázalo, že skúsenosti hovoria v ich prospech, ako aj rozhodovanie a celá liga,“ dodal zúfalo Schäfer. 


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Takýto zápas a oni nominujú päť najhorších rozhodcov, lamentoval hráč DAC