Slovák Klepoch zajazdil osobný rekord, rovnako tanečníci Testová a Csölley

Marco Klepoch  počas krátkeho programu mužov na 21. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu v Bratislave 3. októbra 2013.
Marco Klepoch počas krátkeho programu mužov na 21. ročníku Memoriálu Ondreja Nepelu v Bratislave 3. októbra 2013. (Autor: TASR)
TASR|16. jan 2014 o 17:23

Len 16-ročný Marco Klepoch za svoj výkon dostal 49,48 bodov, ale skončil na 26. mieste a nepostúpil. Testová a Csölley obsadili v súťaži tanečných párov 12. miesto v novom kariérnom maxime 136,63 bodov.

BUDAPEŠŤ. Slovenskému krasokorčuliarovi Marcovi Klepochovi sa nepodarilo postúpiť zo štvrtkového krátkeho programu do sobotňajších voľných jázd na majstrovstvách Európy v Budapešti.

Len 16-ročný člen ŠKP Bratislava dostal síce za svoj výkon od rozhodcov 49,48 bodov a výrazne si zlepšil osobné maximum v kariére, ale v konkurencii 35 sólistov skončil 26. a medzi elitnú dvadsaťštvorku sa nekvalifikoval.

Zverenec trénera Vladimira Dvojnikova nenapodobnil krajanku Nicole Rajičovú, resp. tanečníkov Federicu Testovú s Lukášom Csölleyom, ktorí si finále vyjazdili zo 14., resp. 12. priečke v KP.

Chcel zajazdiť dôstojne

"Som vcelku spokojný, je to moja premiéra na veľkom šampionáte. Bol to môj najlepší krátky program, aký som kedy išiel. Som tu jeden z najmladších, chcel som zajazdiť dôstojne a som veľmi rád, že sa to podarilo," povedal TASR po vystúpení debutant na seniorských ME.

Najlepší program v budapeštianskej SYMA Arene predviedol vo štvrtok úradujúci majster Európy Španiel Javier Fernandez. Ten dostal od arbitrov výborných 91,56 bodov, čo je tiež jeho kariérne maximum. Z druhého miesta pôjde do finále Rus Sergej Voronov (85,51).

Tretí najlepší KP predviedol český majster Európy z roku 2008 Tomáš Verner, ktorý na decembrových medzinárodných majstrovstvách štyroch krajín v Bratislave získal jubilejný desiaty národný titul.

Slovenskí krasokorčuliari Federica Testová a Lukáš Csölley obsadili v súťaži tanečných párov na majstrovstvách Európy v Budapešti konečné 12. miesto v novom kariérnom maxime 136,63 bodov. Titul v SYMA Arene vybojovali Taliani Anna Cappelliniová a Luca Lanotte.

Strieborné medaily získali Rusi Jelena Ilinychová a Nikita Kacalapov, ktorí na víťazov stratili len 1,1 bodu, bronz putuje do Veľkej Británie zásluhou Penny Coomesovej a Nicholasa Bucklanda.

Federica Testová a Lukáš Csölley nesklamali

Slovenskí zverenci talianskeho trénera Roberta Pelizzolu na šampionáte nesklamali a potvrdili stúpajúci trend výkonnosti.

Štvrtý pár zo zimnej Univerziády si už v krátkom programe výraznejšie vylepšil osobné maximum (54,84) a ako 12. najlepší bez problémov postúpili do elitnej finálovej dvadsiatky starého kontinentu.

Doterajšie maximum z minuloročnej olympijskej kvalifikácie Nebelhorn Trophy, kde im len tesne unikla miestenka do Soči a sú tak pre ne prvými náhradníkmi, vylepšili aj vo voľnej jazde.

Za ňu dostali 81,79 bodov. Celkový rezultát ich tak dostal na 12. miesto, čím si značne vylepšili minuloročný výsledok z ME v Záhrebe, kde skončili na konečnom 17. mieste.

"Máme radi tento voľný tanec, Federica je Mortisha a ja som Gomez z Addams Family. Je to zábavný program a veľmi radi na to jazdíme," povedal Csölley.

"Sme šťastní, vydali sme zo seba všetko. Nechceli sme mať obavy, ako zajazdíme, chceli sme si to užiť a nadviazať kontakt s obecenstvom a podarilo sa nám to," dodala Testová.


ME v krasokorčuľovaní výsledky

muži - krátky program: 1. Javier Fernandez (Šp.) 91,56, 2. Sergej Voronov (Rus.) 85,51, 3. Tomáš Verner (ČR) 83,51, 4. Maxim Kovtun (Rus.) 83,13, 5. Michal Březina (ČR) 82,80, 6. Alexander Majorov (Švéd.) 79,62, ... 26. Marco KLEPOCH (SR) 49,48

tanečné páry - konečné výsledky: 1. Anna Cappelliniová, Luca Lanotte (Tal.) 171,61, 2. Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov (Rus.) 170,51, 3. Penny Coomesová, Nicholas Buckland (V.Brit.) 158,69, 4. Victoria Sinicinová, Ruslan Žiganšin 153,73, 5. Jekaterina Riazanovová, Ilja Tkačenko (všetci Rus.) 150,44, 6. Julia Zlobinová, Alexej Sitnikov (Azer.) 147,78, ... 12. Federica Testová, Lukáš Csölley (SR) 136,63

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Slovák Klepoch zajazdil osobný rekord, rovnako tanečníci Testová a Csölley