Slováci Gibraltáru gól nedali, pred 350 divákmi remizovali 0:0

Gibraltár dokázal vo svojom historicky prvom oficiálnom zápase uhrať remízu.
Gibraltár dokázal vo svojom historicky prvom oficiálnom zápase uhrať remízu. (Autor: TASR)
Sportnet|19. nov 2013 o 19:30

Futbalová reprezentácia uzavrela rok neúspechom proti novému trpaslíkovi.

  • Slováci hrali v netradičnom zložení bez najlepších hráčov. Tréner Kozák dal príležitosť tým, „ktorí nie sú tak na očiach“
  • Gibraltár hral svoj historicky prvý oficiálny zápas, má 30-tisíc obyvateľov a 600 registrovaných hráčov
  • Jeho tím je poskladaný zväčša z amatérov, najlepší hráč Scott Wiseman hrá druhú anglickú ligu
  • Duel sa hral v Portugalsku na štadióne Estádio Algarve, ihrisko v Gibraltáre totiž nezodpovedá kritériám

Gibraltár - Slovensko 0:0

Bez kariet, rozhodovali: Miguel - Garcia, Godinho (všetci Portug.), 350 divákov.

Gibraltár: Perez - Wiseman, R. Chipolina, Higginbotham, R. Casciaro, J. Chipolina - J. Lopez (46. Bado), Walker, Duarte (56. K. Casciaro), Gulling (67. Seargeant) - Priestley (67. Greene)

Slovensko: Košický - Štetina, Saláta, Pavol Farkaš, Juhar - Šesták, Pečovský, Guédé, Jendrišek (66. Zreľák) - Sylvestr (85. Niňaj), Depetris (66. F. Kubík)

((foto))

FARO. Slovenská futbalová reprezentácia prekvapujúco remizovala v poslednom stretnutí roka 2013 na štadióne v portugalskom Algarve s Gibraltárom 0:0.

Slováci mali počas celého prípravného stretnutia prevahu, ich útočné snaženie však stroskotávalo na defenzívne súpera, ktorého na prázdnych tribúnach 30-tisícového štadióna povzbudzovali zhruba tri stovky fanúšikov.

Kozák: Hrali sme peší futbal

Zverenci Jána Kozáka mali problémy s koncovkou a neprekonali pozorného brankára Jordana Pereza. V najväčšej šanci v nadstavenom čase hlavičkoval Saláta iba do brvna.

Premiéru v slovenskej reprezentácii absolvovali brankár Tomáš Košický, obrancovia Martin Juhar, Pavol Farkaš, Lukáš Štetina, Branislav Niňaj a útočník Adam Zreľák.

"Pred pár dňami sme sa tešili z víťazstva v Poľsku po veľmi dobrom výkone. Futbal má však aj inú stránku. Z našej strany to bol peší futbal a taký vedie k tomu, že sa ťažko presadzuje proti zhustenej obrane," povedal tréner Ján Kozák.

"Proti zhustenej obrane súpera nám chýbala kvalita, nedokázali sme v zhustenom priestore zakombinovať a chýbali nám individuality, ktoré by sa dokázali presadiť jeden na jedného. Výsledok je pre mňa skutočne sklamaním."

Tréner Gibraltáru Allen Bula neskrýval spokojnosť. "Sme veľmi šťastní, dosiahli sme pre nás neuveriteľný výsledok. Slovensko dominovalo celých 90 minút. Veľmi si vážim, že to hráči vydržali, pretože to bola prakticky pre celý tím nová a cenná skúsenosť.“

Dve víťazstvá za celý rok

Slováci nenadviazali na piatkové víťazstvo 2:0 v Poľsku a hoci sa proti Gibraltáru predstavili s takmer novým kádrom, druhá vlna nepresvedčila.

V roku 2013 odohrala slovenská reprezentácia 11 medzištátnych zápasov, z nich dva vyhrala, šesťkrát remizovala a trikrát prehrala.


Hlasy po zápase

Erik Jendrišek (stredopoliar SR): "Hrali sme proti neznámemu súperovi. Bolo jasné, že budú zatiahnutí a budeme hrať do plných. Zasa sa nám nepodarilo streliť gól, ich sme nepustili do ničoho. Mali sme dostatok centrov, ale chýbala nám väčšia dravosť v šestnástke."

David Depetris (útočník SR): "Potrebovali sme väčší pohyb a agresivitu v šestnástke. Viac sme mali hrať do strán, trochu rozpohybovať defenzívu súpera. Som sklamaný, mali sme dať aspoň gól.“

Adam Zreľák (útočník SR): "Takto som si reprezentačnú premiéru nepredstavoval. S výsledkom už nič nespravíme. Po príchode na ihrisko som chcel pomôcť tímu a pokúsiť sa streliť gól.“

Lukáš Štetina (obranca SR): "Každý z nás chcel dnes vyhrať. Dnes to bolo možné, keďže to bol zápas na jednu bránku."

Viktor Pečovský (stredopoliar SR): "Domáci išli na dno síl, my sme chceli sa presadiť, ale nepodarilo sa nám to. Sme sklamaní.“

Stanislav Šesták (kapitán SR): "Som rád, že som mal kapitánsku pásku a dostal dôveru od trénera. Bohužiaľ, neodplatil som sa za ňu. Videli sme po zápase, čo remíza znamenala pre súpera. Gibraltár nebude fackovací panák ako iné menšie krajiny. Tieto zápasy sú jedny z najťažších: stále sme išli do plných a nemohli sme sa dostať do šance, lebo oni stáli desiati v šestnástke a nebol tam žiaden priestor.“


Online prenos

Druhý polčas

V 2. minúte nadstaveného času hlavičkoval Saláta do brvna brány Gibraltáru. Koniec zápasu.

Hrá sa nadstavený čas. Tesne pred koncom riadneho sme však takmer inkasovali gól, Košický s problémami kryl strelu Gibraltáru, v 90. minúte mali domáci ďalšiu šancu, ale prestrelili bránu.

Náš tím je takmer v kompletnom počte na polovici súpera, ktorý obetavo bráni.

V 84. minúte na ihrisko prichádza Niňaj, je to tretie striedanie trénera Kozáka.

82. min: Šesták mal šancu, nebol však v dobrej streleckej pozícii, brankár Perez chytil.

Slovenskí futbalisti sa aj v závere zápasu snažia nájsť si cestu do brány súpera, ten však bráni doslova prehustene a stále viac sa črtá bezgólová remíza.

Na ihrisko v 67. minúte prišli Adam Zreľák a František Kubík.

Ubehlo už 20 minút z druhého polčasu, naši stále nič. Jendrišekovu strelu smerujúcu do brány odvrátil kapitán domácich Chipolina.

V 52. a 54. minúte sme mohli ísť do vedenia, ale Jendrišek sa cez obranu domácich nepresadil a ani Depetris náš prvý gól nedal.

Začal sa druhý polčas. Slovenský tím hrá bez zmien v zostave.

Prvý polčas

Ani poslednú šancu prvého polčasu sme nepremenili, nevyšlo to Depetrisovi. Končí sa prvý polčas a je to stále 0:0.

40. min: Slováci mali viaceré šance na prvý gól, nepremenili ich Sylvestr ani Depetris. Domáca obrana odrazila loptu z bránkovej čiary.

38. min: Po náznaku šance Sylvestreho nepremenil jasnú príležitosť Juhar, zblízka prestrelil bránu.

Stále sa na ihrisku nič vážnejšie nedeje, Gibraltár dobre bráni, my sme veľa vpredu nevymysleli, prebieha 36. minúta.

Najaktívnejší z našich hráčov vpredu sú Juhár a Jendrišek.

Slováci už prebrali iniciatívu, no zatiaľ sa nám nedarí dostávať sa do vyložených šancí, beží 25. minúta.

14. min: Košický musel zasahovať po priamom kope domácich, ktorí sú pri chuti.

12. min: Guédého strelu vyráža nohami brankár Peréz.

10. min: Historicky prvú strelu v medzištátnom zápase zaznamenal nováčik UEFA Gibraltár v 10. minúte, Košický ju chytá.

V prvej desaťminútovke sa toho na trávniku veľa neudialo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci Gibraltáru gól nedali, pred 350 divákmi remizovali 0:0