Škóti chcú trest za simulovanie pre Čecha Rezka

Michal Kadlec strieľa gól z diskutabilnej penalty.
Michal Kadlec strieľa gól z diskutabilnej penalty. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. sep 2011 o 14:55

Škótski futbalisti sa naďalej nevedia vyrovnať s chybou rozhodcu v zápase proti Česku, ktorá ich stála možné víťazstvo.

GLASGOW. Viceprezident Škótskej futbalovej asociácie (SFA) Campbell Ogilvie napísal list šéfovi Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelovi Platinimu, v ktorom žiada dodatočný trest pre českého útočníka Jana Rezka za nasimulovaný pád v pokutovom území v závere sobotňajšieho kvalifikačného zápasu,

Z následne nariadenej penalty dali hostia vyrovnávajúci gól na 2:2. Informáciu priniesol Daily Record. Škótsky kouč Craig Levein chce pre Rezka dvojzápasový trest.

"Som presvedčený, že si Česi nezaslúžia mať Rezka v tíme pre dva najbližšie zápasy. Body nám už nikto nevráti, ale ide o princíp, ktorý treba dodržať," povedal BBC Levein.

Kapitán tímu z ostrovov Darian Fletcher dodal, že by bolo dobré keby sa zaviedol vo futbale videozáznam. "Myslím si, že skôr či neskôr sa tak stane, dovtedy sa budú podobné veci stávať," uviedol záložník Manchestru United, ktorý strelil Čechom druhý gól svojho tímu. "Keď som to videl v televízii, bolo mi z toho zle, ale to mi k ničomu nepomôže. Musíme ďalej bojovať, stále máme šancu."

Podivuhodne odpískaná penalta vyvolala polemiku aj v Čechách. "Toto s penaltou nemalo nič spoločného, nech sa na mňa Jan Rezek nehnevá," povedal v priamom prenose Českej televízie uznávaný komentátor Jaromír Bosák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škóti chcú trest za simulovanie pre Čecha Rezka