Šiltovky na ľad, znelo v Buffale

Sportnet|3. jan 2004 o 00:00

Úctu či bežný pozdrav prejavíme zložením pokrývky hlavy. V NHL oceňujú diváci dosiahnutie hetriku veľmi podobným spôsobom. Svojimi šiltovkami a čiapkami zahádžu ľadovú plochu. V stredu v silvestrovskom zápase museli klzisko v Buffale zaplniť až dvakrát,

tri góly dali Miroslav Šatan a Maxim Afinogenov. Buffalo triumfovalo nad Washingtonom vysoko 7:1. Hľadisko sa jednoznačne bavilo. „Bolo to neskutočné. Ako sa zrazu všetko zletelo na ľad, ľudia tlieskali a bavili sa. Pre domáci tím nemôže byť nič lepšie, ako hala plná nadšených priaznivcov," opisoval víťaznú atmosféru brankár Martin Biron.

Podobnú slávu - dva hetriky v jednom stretnutí - dosiahlo Buffalo presne pred 11 rokmi. So starým rokom sa vtedy lúčili hetrikmi Alexander Mogiľnyj a Jurij Chmyľov. „Dúfam, že sme si neminuli všetky góly. Pár by ich tam ešte mohlo ostať, pretože v januári nás čaká náročný program a ťažkí súperi," povedal Miroslav Šatan. Svoj piaty hetrik v kariére dosiahol za necelých 10 minút, keď prvé dva góly dal v rozpätí 22 sekúnd. Sezónu nezačal najlepšie, teraz však hrá v pohode. Celkovo už dal 13 gólov, čo je zatiaľ najviac spomedzi všetkých hráčov mužstva. „Mirove góly potrebujeme," hovorí kouč Lindy Ruff. Šatanovi dal po podpise zmluvy na 10 miliónov kapitánsku pásku. S poklesom jeho výkonnosti ho však postupne preradil až do posledného útoku. Teraz hrá dlhoročný líder Sabres opäť v prvej formácii. Taká osobnosť, akou Šatan je, tam jednoznačne patrí. Vďaka trom gólom sa opäť o kúsok priblížil k dôležitej méte 500 bodov. Teraz ho od nej delí 17 bodíkov.

Oveľa ďalej od nej má nováčik Andrew Peters. Dvadsaťtriročný bitkár (v polovici sezóny má už 78 tr. minút) ukázal, že vie pracovať nielen tvrdou silou, a strelil svoj prvý gól v kariére. „Sú to krásne pocity, keď ideš pred celou striedačkou, všetci stoja a gratulujú ti. Potom za mnou prišiel aj tréner a potriasol mi rukou. O takej sláve sa mi ani nesnívalo," povedal Peters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šiltovky na ľad, znelo v Buffale