Sezóna Novaka Djokoviča: Vyhral 61 zápasov, prehral osem

Novak Djokovič s trofejou na turnaji Majstrov.
Novak Djokovič s trofejou na turnaji Majstrov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. nov 2014 o 21:15

Vyhral Wimbledon, oženil sa a stal sa otcom. Srbský tenista Novak Djokovič má za sebou ďalšiu skvelú sezónu.

BRATISLAVA. Mal to byť výnimočný športový zážitok. Na jednej strane najúspešnejší tenista všetkých čias, proti nemu aktuálna svetová jednotka. Dvaja najlepší hráči súčasnosti.

Hodinu pred zápasom však Roger Federer predstúpil pred publikum so smutným výrazom v tvári. Iba v teplákovej súprave. Pre bolesť chrbta sa pred finálovým zápasom z turnaja odhlásil.

„Skúšal som všetko, ale v takomto stave, na takomto turnaji a proti takémuto súperovi nemám reálnu šancu odohrať rovnocennú partiu. V mojom veku by to bolo príliš veľké riziko,“ ospravedlňoval sa sedemnásťtisícovému davu.

Turnaj majstrov vyhral Novak Djokovič. Tretíkrát v rade. Získal siedmy titul v sezóne. A rok ukončil ako svetová jednotka.

„Nie je to spôsob, akým som chcel vyhrať. V tenise sa však pohybujem desať rokov a viem, že Roger mu vždy odovzdával všetko. Som si istý, že keby mohol nastúpiť, nastúpi,“ vyjadril sa pre britský denník The Independent 27-ročný Srb.

Finále Wimbledonu medzi Djokovičom a Federerom

Wimbledonská dráma

Novak Djokovič prežil turbulentný rok. Na Australian Open síce neobhájil vlaňajší triumf, v období od marca do mája však vyhral tri zo štyroch turnajov Masters. A prehral iba jediný zápas

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sezóna Novaka Djokoviča: Vyhral 61 zápasov, prehral osem