Sestry Williamsové sa vracajú na kurty

Serena Williamsová
Serena Williamsová (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|7. jún 2011 o 09:48

Bývalá svetová jednotka sa po roku vracia do profesionálneho tenisu. Bude obhajovať titul vo Wimbledone.

BRATISLAVA. Serena Williamsová si doliečila zranenia a po skoro presne po roku sa vracia späť na dvorce.

Bývalá svetová jednotka podstúpila dve operácie nohy, ktorú si poranila v mníchovskej reštaurácii, keď stúpila na sklo. Kvôli zraneniu nemohla päť mesiacov poriadne chodiť. Okrem toho ju postihla aj nebezpečná pľúcna embólia.

„Nemôžem sa dočkať návratu na kurty. Posledných dvanásť mesiacov bolo veľmi ťažkých, ale ďakujem rodine a fanúšikom, že pri mne stáli. Serena je spať!,“ povedala v oficiálnom vyhlásení mladšia zo sestier Williamsových.

Trinásťnásobná grandslamová víťazka sa predstaví na budúci týždeň na turnaji v Eastbourne. Ten by mal byť previerkou pred Wimlbedonom, kde bude obhajovať titul. V slávnom All England Clube vyhrala celkovo už štyrikrát.

Dvadsaťdeväťročná tenistka opúšťala rebríček WTA ako svetová jednotka. Jej miesto tak momentálne zabrala Caroline Wozniacka a Serena klesla na 25. miesto. Ak by Williamsová neštartovala vo Wimbledone stratila by ďalších 2000 bodov.

Na londýnskej tráve by sa mala predstaviť aj jej staršia sestra Venus. Tá taktiež absentuje dlhšie obdobie, ale podľa svojho agenta je už v poriadku a chce so sestrou štartovať v Eastbourne.

Serene sa podaril už v minulosti jeden návrat. V roku 2006 padla v rebríčku až na 140. miesto, po tom ako nehrala kvôli zraneniu kolena. Postupne sa však dostala až na najvyššie priečky. V roku 2007 vyhrala Australian Open ako 81. hráčka sveta, čo je v histórii najnižší ranking víťazky grandslamového turnaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Sestry Williamsové sa vracajú na kurty