Šesták sa vracia domov. Do Prešova?

Stanislav Šesták v reprezentačnom drese. Vráti sa po vyše štrnástich rokoch tam, kde so seniorským futbalom začínal – do Tatrana Prešov?
Stanislav Šesták v reprezentačnom drese. Vráti sa po vyše štrnástich rokoch tam, kde so seniorským futbalom začínal – do Tatrana Prešov? (Autor: tasr)
Daniel Dedina|7. sep 2016 o 17:30

Oslovili sme toho najpovolanejšieho. Samotného hráča.

PREŠOV. V utorok v nočných hodinách zarezonovala slovenským éterom informácia o rozviazaní zmluvy Stanislava Šestáka s jeho dovtedajším zamestnávateľom, maďarským majstrom Ferencvárosom Budapešť. Vydali sme sa preto po stopách tejto správy.

Hoci k návratu Stanislava Šestáka na rodnú hrudu sa schyľovalo stále viac a viac, informácia o jeho ukončení pôsobenia vo Ferencvárosi Budapešť predsa len prišla sčista-jasna. Nebýva totiž zvykom, aby hráč menil pôsobisko v úvode sezóny. V Maďarsku do tejto chvíle odohrali v najvyššej súťaži rovnako ako na Slovensku sedem kôl.

„Fradi“, ako znie prezývka najpopulárnejšieho futbalového klubu u našich južných susedov, je v  úlohe obhajcu vlaňajšieho double v priebežnej tabuľke na druhom mieste, s dvojbodovou stratou na vedúci Vasas.

Najradšej v materskom klube. Má však dva

Na úvod sme preto oslovili toho najpovolanejšieho. Samotného hráča.

„Áno, je to pravda. Podpísali sme s Ferencvárosom zmluvu o ukončení spolupráce,“ potvrdil pre Korzár Stanislav Šesták.

Na otázku, či po tomto akte smeruje definitívne na Slovensku odpovedal stroho, ale bez pochybností: „Áno, presne tak.“

O tom, kam v medziach našej krajiny povedú jeho ďalšie kroky, ešte polemizovať veľmi nechcel.

„Neviem vám presne povedať, čo bude ďalej. Ukončenie mojej zmluvy v Maďarsku je veľmi čerstvá záležitosť. Som predovšetkým rád, že som doma. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni. Či budem hrávať futbal už len pre radosť, alebo budem pokračovať na profesionálnej úrovni.“

Cestu do sveta veľkého futbalu začal Stanislav Šesták v Tatrane Prešov a preto sa na jazyk derie otázka – existuje možnosť, aby po súčasnom návrate na Slovensko pokračoval práve vo svojom materskom klube?

„Mojím materským klubom je aj Demjata. Nechcem predbiehať, ale určite by som si v jednom z týchto dvoch tímov rad zahral. Ďaleko od domova by som už veľmi pôsobiť nechcel. Čas ukáže, aké horúce bude moje prípadné nové pôsobisko, či to bude možné zrealizovať až v zime alebo aj skôr. Možno si už skutočne zahrám len s bratom, kamarátmi, vyslovene pre radosť.“

Záujem musí prísť z klubu

Šestákova rodná obec Demjata aktuálne pôsobí v V. lige Šarišskej. Nepochybujeme o tom, že väčší magnet pre divákov si táto súťaž len ťažko vie predstaviť.

Ale bez urážky k nej a jej predstaviteľom, bolo by nepochybne skoro, aby v súčasnosti 33-ročný Šesták, prednedávnom ešte účastník Eura 2016 vo Francúzsku, pokračoval na tejto úrovni.

Skúšame preto opäť opáčiť prešovskú stopu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šesták sa vracia domov. Do Prešova?