Šesták chce pokračovať, má to však jednu podmienku

Stanislav Šesták na trávniku v popradskom drese. Na tomto konštatovaní by sa v blízkej budúcnosti nemalo nič meniť.
Stanislav Šesták na trávniku v popradskom drese. Na tomto konštatovaní by sa v blízkej budúcnosti nemalo nič meniť. (Autor: fkpoprad.sk)
Daniel Dedina|15. jún 2018 o 11:48

Hráčsku kariéru ešte neukončil.

POPRAD. Dlhoročný slovenský futbalový reprezentant a počas posledného poldruha roka pilier druholigového FK Poprad v uplynulých týždňoch avizoval, že možno nastal čas zavesiť kopačky definitívne na klinec.

Ak nezoženú iného hráča

Na úvodnom tréningu Podtatrancov v rámci letnej prípravy na nový ročník sa síce Stanislav Šesták objavil, ale len v civile.

Niektoré médiá mu už dokonca prisúdili status bývalého hráča a v súčasnosti trénera.

Situácia sa však má inak.

„Po sezóne som bol rozhodnutý, že končím. Zatiaľ sa Popradu nepodarilo zrealizovať príchod niektorých vytypovaných hráčov a nechcem mužstvo nechať v štichu, len s jedným útočníkom. Budem teda naďalej k dispozícii. Ibaže by sa ešte niečo zomlelo do konca prestupového obdobia,“ priblížil Šesták pre Korzár svoj aktuálny futbalový status.

Trénovať začne na budúci týždeň

Prvou potvrdenou posilou popradského tímu je Kamil Zekucia z neďalekej Spišskej Novej Vsi.

Aj keď ide o mimoriadne produktívneho hráča – v uplynulej druholigovej sezóne dal 11 gólov – alternatívou za Šestáka nie je, keďže ide o krajného obrancu.

Na skúšku prídu ďalší adepti, medzi nimi aj Afričania.

A hoci 35-ročný rodák z Demjaty netají, že sám inicioval, aby klub oslovil potenciálnych nových hráčov, ak zoberieme do úvahy jeho pozíciu v klube a to, akou prioritou je pre prezidenta klubu Romana Dvorčáka, o Šestákovom pokračovaní v role hráča je de facto rozhodnuté.

On sám sa netají sympatiami k popradskému klubu, predĺženie zmluvy, ktorá mu vyprší v posledný júnový deň, by tak malo byť len formalitou.

Aktuálne netrénuje, ale nie sú za tým zdravotné problémy či iné komplikácie.

Dôvod je prozaický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šesták chce pokračovať, má to však jednu podmienku