Séria bez prehry sa zastavila na čísle štrnásť

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|10. apr 2017 o 00:00

Futbalisti VSS Košice stratili s Nitrou prvé domáce body v aktuálnej sezóne.

KOŠICE. Futbalisti VSS Košice stratili prvé domáce body v aktuálnej sezóne.

Od Nitry inkasovali štyri góly, čo je rovnaký počet ako v deviatich dueloch základnej časti dohromady.

V prvom polčase zápasu 2. kola druholigovej nadstavby o postup sa hráči VSS Košice i Nitry prezentovali obdivuhodnou efektivitou.

Všetky tri „gólovky“ skončili v sieti. Za domácich sa po podobných akciách, centroch z ľavej strany, presadili hlavičkami Bilič i Ngoula. Nitra vyrovnala na 1:1 vďaka premenenej penalte Šimončiča.

Aj po zmene strán padli tri góly, všetky však už len do košickej siete. Hostia z Nitry si záverečné minúty bez väčších problémov postrážili a z východu Slovenska si odviezli cenné tri body.

Zaujímavosťou duelu bolo to, že až štyri zo šiestich gólov strelili legionári.

Rozhodli štandardky

Druholigový líder naposledy prehral ešte 3. septembra minulého roka v 5. kole základnej časti v Bardejove.

Nasledovalo štrnásť duelov, v ktorých Košičania zaznamenali jedenásť víťazstiev a tri remízy. Až prišiel súboj s Nitrou v Čermeli.

„Predviedli sme obetavý výkon, nedali sme si však pozor na štandardné situácie, z ktorých sme trikrát inkasovali. Je to dlhodobá súťaž. Prehrali sme v nej jeden zápas, ideme ďalej, ešte máme pred sebou ďalších desať,“ nepodliehal tréner VSS Košice Jozef Majoroš panike po tom, čo sa náskok jeho mužstva na čele zredukoval na deväť bodov.

Košičania nastúpili bez dvoch potrestaných defenzívnych hráčov, brankára Kotěru a krajného obrancu Morgana, ale Majoroš to nepovažoval za zásadný problém.

„Želinský, vekom ešte dorastenec, odohral veľmi dobrý zápas a bol adekvátnou náhradou za Morgana. Matúš Ružinský inkasoval štyri góly, ale ani jeden nejde vyslovene na jeho vrub.“

Vzápätí pragmaticky poznamenal:

„Odohrali sme v sezóne dvadsať zápasov, prehrali sme len v dvoch. Mužstvo je mladé, ale má svoju kvalitu. Radšej dostať raz štyri góly ako štyrikrát prehrať 1:0.“

II. liga: Náskok VSS sa zmenšil
Prečítajte si tiež:
II. liga: Náskok VSS sa zmenšil

Potešili body i priateľská atmosféra

Kým v prvom polčase bola hra v poli vyrovnaná, možno o niečo navrch mali domáci, po zmene strán boli iniciatívnejší hostia.

Na počet šancí druhú štyridsaťpäťminútovku jasne vyhrali a čo bolo pre nich najdôležitejšie, dokázali otočiť stav stretnutia vo svoj prospech. Pri schádzaní do šatní nechýbali na nitrianskych tvárach úsmevy.

„VSS majú vynikajúce mužstvo, s veľkým náskokom vedú druhú ligu. Okrem víťazstva nás potešilo korektné a priateľské prijatie zo strany domácich. Videli sme slušný druholigový zápas so šiestimi strelenými gólmi,“ povedal tréner FC Nitra Ivan Galád.

Jeho tím na úvod nadstavby čelil obom košickým tímom. V čom videl paralely a rozdiely súbojov s Lokomotívou i VSS?

„Košice vnímam ako baštu slovenského futbalu, na východe boli vždy výborní hráči. Sme radi, že sa s týmito celkami môžeme konfrontovať. Sú to malé kroky, ktorými sa môžeme postupne zlepšovať,“ dodal Galád.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Séria bez prehry sa zastavila na čísle štrnásť