Serena Williamsová nedohrala zápas, stále ju trápi zápal v kolene

(Autor: Twitter)
SITA|5. jan 2016 o 17:07

Na prvý zápas USA proti Ukrajine na Hopmanovom pohári ani nenastúpila. V súboji s Austráliou sa už Serena Williamsová pokúsila hrať. V úvode druhého setu sa však vzdala.

PERTH. Americká líderka svetového rebríčka tenistiek Serena Williamsová na rozdiel od pondelka nastúpila na svoj zápas na Hopmanovom pohári miešaných reprezentačných družstiev na tvrdom povrchu v austrálskom Perthe.

Napokon ho nedohrala. Za stavu 5:7, 1:2 odstúpila z duelu s bratislavskou rodáčkou v austrálskych farbách Jarmilou Wolfeovou, pred vydajom Gajdošovou.

"Zlatá" Austrália v rámci súboja v základnej A-skupine MS tímov ITF viedla 1:0. Následne jej istotu triumfu dodal Lleyton Hewitt. Bývalý prvý muž hodnotenia ATP prekonal Jacka Socka 7:5, 6:4.

Mix bol už len formalitou. A tiež v ňom uspeli domáci (7:6 /4/, 6:1). Namiesto Sereny hrala Victoria Duvalová. Američania už nemôžu postúpiť do finále.

Rozhodujúci bod pre Austráliu vybojoval Lleyton Hewitt.

"Pre mňa je hranie pred domácim publikom vecou, ktorá mi bude chýbať najviac. Mal som v podvedomí, že to bol môj rozlúčkový večerný duel na Hopman Cupe. Bol som riadne vyhecovaný. Pre takéto situácie človek hrá," priznal Hewitt. Citovalo ho twitterové konto podujatia.

"Mám zápal v kolene, odchádza to len pomaly. Deje sa to, potrebujem však viac času," skonštatovala Serena Williamsová.

Svoj štart proti Čechom nevylúčila. "Zatiaľ nerobím žiadne rozhodnutie. Beriem to deň za dňom. Je to naozaj len drobná patália a dostanem sa cez ňu," vyhlásila.

Dvojnásobná spoludržiteľka Hopman Cupu Serena (v roku 2003 triumfovala s Jamesom Blakom a v sezóne 2008 s Mardym Fishom) v pondelok pre problémy s ľavým kolenom nechala hrať krajanku Victoriu Duvalovú.

Tím USA podľahol Ukrajine 1:2.

HOPMANOV POHÁR - B-skupina:

"zlatá" Austrália - USA 3:0

Jarmila Wolfeová - Serena Williamsová 7:5, 2:1 - skreč

/S. Williamsová odstúpila pre problémy s ľavým kolenom/

Lleyton Hewitt - Jack Sock 7:5, 6:4

Jarmila Wolfeová, Lleyton Hewitt - Victoria Duvalová, Jack Sock 7:6 (4), 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Serena Williamsová nedohrala zápas, stále ju trápi zápal v kolene