Šenkvice sa môžu pripravovať na svetovú elitu v rámci MS

TASR|2. mar 2010 o 13:25

Pracovná návšteva traťového komisára medzinárodnej motocyklovej federácie FIM Inga Partscha v Šenkviciach potvrdila, že malokarpatský región sa môže pripravovať na júnové podujatie motokrosových majstrovstiev sveta triedy MX3 a majstrovstiev Európy MX2.

Šenkvice.

Ako pre TASR potvrdil zodpovedný zástupca FIM pre súťažné trate majstrovstiev sveta, šenkvických organizátorov čaká v jarných týždňoch úprava súťažného okruhu, ale nepôjde o veľké zásahy.

"Zmeny sa dotknú celkovej dĺžky trate, ktorá by mala byť približne o 300 metrov kratšia oproti tej súčasnej, čím by mala byť pre divákov atraktívnejšia. Niektoré kozmetické úpravy podstúpi aj miesto štartu a pribudnú ďalšie terénne prekážky," skonštatoval po dôkladnej prehliadke traťový komisár Partsch z Rakúska. Podľa predsedu domáceho klubu M-Cross Vladimíra Nováka, pripomienky, ktoré mal k súťažnému okruhu traťový komisár FIM, bude v silách šenkvických organizátorov zvládnuť.

"Náš súčasný okruh má dĺžku 2100 metrov a patrí v Európe medzi najrýchlejšie. Trend prezentovaný federáciou FIM je jazdiť svetové šampionáty na kratších, ale technicky náročnejších tratiach, čo nám ako organizátorom vyhovuje a máme k tomu vhodné podmienky," doplnil predbežné závery prvého pracovného stretnutia organizátorov so zástupcami medzinárodnej federácie FIM a Slovenskej motocyklovej federácie v Šenkviciach.

Tohtoročný seriál motokrosových majstrovstiev sveta kubatúry MX3, v ktorom budú jazdiť motocykle s dvojtaktným motorom s objemom nad 290 cm3 do 500 cm3 a štvortakty nad 475 cm3 a do 650 cm3, odštartuje 4. apríla v portugalskom meste Cortelha. Svetovú motokrosovú špičku privítajú v starej šenkvickej tehelni 19. a 20. júna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Šenkvice sa môžu pripravovať na svetovú elitu v rámci MS