Sekera dal prvý gól v sezóne, ale Buffalo prehralo

Hokejisti Toronta vyhrali nad New Jersey 5:3.
Hokejisti Toronta vyhrali nad New Jersey 5:3. (Autor: SITA/AP)
SITA|3. nov 2011 o 08:02

Sabres sa pred vlastnými divákmi nedarí - z piatich tohtosezónnych stretnutí prehrali štyri.

NEW YORK. V stredajšom trojzápasovom programe zámorskej NHL sa predstavili aj dvaja slovenskí hokejisti. Premiérový gól v tejto sezóne strelil obranca Andrej Sekera z Buffala, ktorého presný zásah v 28. min však iba zmiernil domácu prehru Sabres s "letcami" z Philadelphie. Hosťujúci tím viedol po prvej tretine už 3:0, čím rozhodol o osude stretnutia.

Dvadsaťpäťročný rodák z Bojníc Sekera odohral 19:47 min, trikrát vystrelil na bránku súpera a pripísal si jeden plusový bod. V drese Flyers strávil ďalší slovenský zadák Andrej Meszároš na ľade 18:20 min, vyslal štyri strely na bránku Buffala, odsedel si 2 minúty za hrubosť a mal rovnako ako jeho krajan jeden plusový bod.

Philadelphiu podržal brankár Iľja Bryzgalov, ktorý zlikvidoval v závere dve čisté šance Thomasa Vaneka. "Každý z nás bojoval a tieto dva body sme si zaslúžili. Bol to pre nás skutočne ťažký zápas. V prvej tretine sme hrali veľmi dobre, ale potom v druhej sa všetko zmenilo. Pri puku sme boli pomalší a nechali sme sa zbytočne vylučovať," povedal po stretnutí Bryzgalov.

Hetrik za 7 minút

Aj v ďalších dvoch stredajších dueloch ťahali domáce tímy za kratší koniec. Hokejisti New Jersey podľahli Torontu 3:5. Hviezdou večera sa stal 28-ročný krídelník hostí Joffrey Lupul, ktorý dosiahol v druhej tretine hetrik za necelých sedem minút. Hráči Maple Leafs sa snažili vyslať čo najviac striel na brankára Martina Brodeura, ktorý sa do zostavy Devils vrátil po zranení.

"Hovorili sme o tom pred zápasom. Vedeli sme, že tri týždne nechytal a ešte sa musí dostať do hernej pohody. Chceli sme si preto vytvárať čo najviac streleckých príležitostí," povedal Lupul, ktorý dosiahol svoj prvý hetrik od 12. decembra 2007.

Líder kanadského bodovania NHL Phil Kessel si pripísal dve asistencie a jeho 20 bodov (10+10) v dvanástich zápasoch je najlepším vstupom hráča Maple Leafs do sezóny od roku 1944.

Phoenix s ďalším víťazstvom

Tím Colorado Avalanche nestačil na Phoenix (1:4). Na triumfe Coyotes mal najväčšiu zásluhu český útočník Radim Vrbata, autor dvoch úspešných zásahov. Coyotes vyhrali štyri z ostatných piatich zápasov.

Colorado naďalej pokračuje v Pepsi Centre v nevýrazných výkonoch, v domácom prostredí prehralo štvrtý zápas z piatich. Na klziskách súperov má pritom bilanciu 6 víťazstiev, jedna prehra.

ico

Výsledky stredajších stretnutí NHL:

Buffalo - Philadelphia 2:3 (0:3, 1:0, 1:0)

Góly: 28. SEKERA (Leopold, Adam), 49. Adam (Vanek, Pominville) - 2. Couturier (Lilja, Voráček), 2. Van Riemsdyk (Rinaldo), 7. Hartnell (Giroux, Jágr)

New Jersey - Toronto 3:5 (1:2, 2:3, 0:0)

Góly: 13. Zubrus (Henrique), 24. Eliáš (Larsson, Kovaľčuk), 29. Clarkson (Palmieri, Mills) - 9. Crabb (Lombardi, Liles), 16. Grabovskij (Gardiner, Gustavsson), 27. Lupul (Komisarek, Connolly), 30. Lupul (Kessel, Connolly), 34. Lupul (Grabovskij, Kessel)

Colorado - Phoenix 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 39. O´Reilly (Winnik, O´Byrne) - 8. Pyatt (D. Morris, Gordon), 38. Vrbata (Hanzal, Ray Whitney), 41. Korpikoski (Schlemko, Klesla), 59. Vrbata (Ray Whitney, Ekman-Larsson)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera dal prvý gól v sezóne, ale Buffalo prehralo