Šéf OV ME pripustil možnú snahu o svetový šampionát na Slovensku

Letenay je s tohtoročným európskym šampionátom spokojný.
Letenay je s tohtoročným európskym šampionátom spokojný. (Autor: SITA)
SITA|31. jan 2016 o 16:27

Martin Letenay veľký rozdiel medzi európskym a svetovým šampionátom v krasokorčuľovaní nevidí.

BRATISLAVA. Tesne pred záverečnou exhibíciou bratislavských ME 2016 v krasokorčuľovaní šéf organizačného výboru Martin Letenay okomentoval podujatie ako veľmi vydarené.

"Zo strany Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) sme nemali výčitky, skôr menšie chybičky. Niektoré veci sme totiž pre istotu predimenzovali. Sú to drobnosti či vylepšenia," povedal Martin Letenay.

Pri príprave hlavnej plochy totiž nastali problémy a na ľade zostali viditeľné fľaky.

"Keď som to prvýkrát videl, tak som si pomyslel, že je koniec. Zlyhanie bolo mimo našu kontrolu, druhýkrát dám ľad zabezpečiť ochrankou pri jeho výrobe," prezradil.

Po vydarených ME 2016 by sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu mohli uskutočniť aj majstrovstvá sveta, ktoré Bratislava hostila naposledy v roku 1973.

"Či v Bratislave budú v dohľadnom čase MS v krasokorčuľovaní neviem záväzne povedať, ale tá možnosť je otvorená. V sobotu sme mali poslednú formálnu schôdzu s predstaviteľmi ISU. Tí nám poďakovali a pochválili nás za prípravu šampionátu. Povedali, že sme všetko zvládli na jednotku," poznamenal šéf organizačného výboru šampionátu a pokračoval:

"Ak budeme mať záujem ďalšie veľké podujatie ako majstrovstvá Európy alebo sveta, ISU nám dalo viac-menej zelenú. Reálne by to bolo v rokoch 2020 až 2022, najskôr rok po hokejových MS 2019. Rozdiel medzi majstrovstvami Európy a sveta nie je veľký, všetko je veľmi podobné," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Šéf OV ME pripustil možnú snahu o svetový šampionát na Slovensku