Šéf MOV o Rusoch: Nikdy by sme si nemysleli, že arbitráž takto rozhodne

Prezident MOV rozhodnutie arbitrážneho súdu kritizuje.
Prezident MOV rozhodnutie arbitrážneho súdu kritizuje. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. feb 2018 o 12:01

Thomas Bach vyzýva na reformy v Športovom arbitrážnom súde. Nechce, aby stratil svoju dôveryhodnosť.

PJONGČANG. Prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach v nedeľu vyzval na štrukturálne reformy v Športovom arbitrážnom súde (CAS). Šéf MOV vyjadril nesúhlas a prekvapenie v nadväznosti na rozhodnutie CAS, ktorý zrušil doživotné olympijské tresty 28 ruským športovcom.

"Nemôžeme sa dostať do situácie, keď bude CAS vystavený riziku, že stratí dôveryhodnosť u športovcov," povedal Bach novinárom v Pjongčangu.

Šéf MOV priletel do dejiska ZOH 2018 minulý týždeň.

CAS vo štvrtok kompletne zrušil doživotné olympijské tresty 28 ruským športovcom, ďalším jedenástim ich pritom obmedzil iba na ZOH v Pjongčangu. "Prekvapilo nás to," povedal Thomas Bach.

MOV sa môže odvolať proti rozsudku prostredníctvom švajčiarskych občianskych súdov, ale počká si na zdôvodnenie rozhodnutia CAS. "Toto rozhodnutie je veľmi prekvapujúce a nesúhlasné. Nikdy by sme si nemysleli, že CAS takto rozhodne," vyhlásil Bach.

"Zatiaľ poznáme iba pár dôvodov, ktoré sme dostali v tlačovej správe, lebo CAS doteraz nebol schopný vydať celú správu. Tlačíme, aby sa proces urýchlil."

Exekutíva MOV diskutovala o probléme v sobotu a nedeľu. "Domnievame sa, že toto rozhodnutie poukazuje na naliehavú potrebu reformy vo vnútornej štruktúre CAS, aby lepšie riadila kvalitu a súdržnosť svojej jurisdikcie," dodal.

Citovala ho agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊éf MOV o Rusoch: Nikdy by sme si nemysleli, že arbitráž takto rozhodne