09.02.2022 00:00
Deň 5
Petra Vlhová - zlato
Koniec

Nemeckí sánkari zavŕšili zlatý hetrik. Zmij: Mali sme na prvú desiatku

Matej Zmij a Tomáš Vaverčák.
Matej Zmij a Tomáš Vaverčák. (Autor: TASR)
TASR|9. feb 2022 o 15:40 (aktualizované 9. feb 2022 o 18:01)

Slováci Vaverčák a Zmij skončili mimo top 10.

Sánkovanie na ZOH Peking 2022

PEKING. Nemeckí sánkari Tobias Wendl s Tobiasom Arltom vyhrali súťaž dvojíc na ZOH 2022 v Pekingu.

V ľadovom tobogane strediska Jen-čching triumfovali o 99 tisícin pred krajanmi Tonim Eggertom so Sachom Beneckenom a zavŕšili zlatý hetrik.

Bronz vybojovali Rakúšania Thomas Steu a Lorenz Koller, ktorí za víťazmi zaostali o 0,511 s.

Slováci v prvej jazdy chybovali

Wendl s Arltom v súťaží dvojíc nenašli premožiteľov ani na ZOH 2018 v Pjongčangu a ZOH 2014 v Soči. V Pekingu sa usadili na čele už po úvodnej jazde o 45 tisícin pred tandemom Eggert, Benecken. Post lídra si udržali aj po druhej jazde.

Slovenskí olympijskí debutanti Tomáš Vaverčák, Matej Zmij obsadili 13. priečku s mankom +3,228 na Wendla s Arltom.

V prvej jazde sa v strede trate dopustili chyby a figurovali až na 15. priečke. Druhú jazdu absolvovali bez zaváhaní a vo výsledkovej listine sa posunuli nahor, keď predstihli Rumunov i Ukrajincov.

Matej Zmij a Tomáš Vaverčák.
Matej Zmij a Tomáš Vaverčák. (Autor: TASR)

Čaká ich ešte štafeta

"Celý týždeň sme bojovali s poslednou zákrutou, našťastie tá kolízia nemala vplyv na čas. Ale nie je to nič príjemné. Bola to taká nie príliš pekná bodka za naším vystúpením. Mali sme na lepšie umiestnenie, mali sme na prvú desiatku. V druhej jazde to bolo to, čo sme chceli. Tak sme mali ísť aj prvú jazdu. Ale toto je šport, kde keď urobíte chybu, tak vás to stojí všetko,“ uviedol Zmij.

Obaja sa ešte predstavia v štafetových pretekoch, tie sú na programe vo štvrtok. Spolu s nimi v nich zabojujú Jozef Ninis a Katarína Šimoňáková.

„Chceme zabojovať. Verím, že všetci zajazdíme dobre a ukážeme dobrý výsledok. Každý musíme odstrániť chyby. Verím, že z toho bude pekné miesto,“ verí Zmij.

Vaverčák mal po kolízii v stredajších pretekoch mierne problémy s nohou, ale pre TASR potvrdil, že je v poriadku.

Ani on nebol spokojný s niektorými jazdami, ale štart na prvých ZOH bral ako pomoc do ďalšej kariéry. „Nabrali sme ďalšie skúsenosti. Mali sme aj dobré jazdy, ale aj zlé, toto musíme vylepšiť.“

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Sánkovanie»Nemeckí sánkari zavŕšili zlatý hetrik. Zmij: Mali sme na prvú desiatku