Sam Bennett odchádza z Deceunincku. Otvára sa priestor pre Sagana?

Sam Bennett a Peter Sagan počas Tour de France 2020.
Sam Bennett a Peter Sagan počas Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|9. máj 2021 o 18:44

Írsky šprintér by sa mal vrátiť do Bora-Hansgrohe

BRATISLAVA. Víťaz zeleného dresu na vlaňajšej Tour de France Sam Bennett po sezóne odíde z tímu Deceuninck Quick-Step. V nedeľu to potvrdil šéf tímu Patrick Lefevere.

Šéf tímu si chcel írskeho šprintéra udržať aj naďalej a podľa jeho slov aj Bennett nechcel odísť.

„Nechcel, ale nemám pre neho toľko peňazí ako iné tímy. Musíte sa spýtať jeho, či je to len o financiách. Ale už mi potvrdil, že po sezóne odíde. Taký je život,“ cituje Lefevera denník Het Nieuwblad.

Mal by nahradiť Ackermanna

Bennett je momentálne najlepším šprintérom. V tejto sezóne už získal 7 víťazstiev. Darilo sa mu aj vlani. Od jeho odchodu z Bora-Hansgrohe vybojoval 14 víťazstiev, osemkrát bol druhý.

Jeho odchod z Deceunincku zatiaľ potvrdzuje prestupové špekulácie talianskeho novinára Cira Scognamiglia z denníka Gazzetta dello Sport journalist.

Podľa nich by sa mal Bennett vrátiť do Bory a nemecký šprintér Pascal Ackermann by mal prestúpiť do tímu UAE Emirates. Z Bory by mal zase do Deceunincku prejsť Peter Sagan.

Zatiaľ sú to nepotvrdené informácie. Bennett informáciu o odchode z tímu nekomentoval.

Bude novým šprintérom Sagan?

Po odchode írskeho pretekára však bude tím potrebovať kvalitnejšieho šprintéra.

V tíme pôsobí aj Kolumbíjčan Alvaro Hodeg (končí mu zmluva), Mark Cavendish, o ktorom nie je známe, či bude pokračovať v kariére a Fabio Jakobsen, ktorý sa len teraz vrátil na súťaže po hrozivom páde na pretekoch Okolo Poľska.

Zatiaľ nie je známe, či Lefevere hľadá za Bennetta náhradu, prípadne či by túto pozíciu vyplnil Peter Sagan. Podľa Gazzetty sa Saganov prestup do belgického tímu javí najpravdepodobnejšie. 

Lefevere potvrdil, že po sezóne z Deceunincku odíde aj Portugalčan Joao Almeida, ktorý je lídrom tímu na Gire. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sam Bennett odchádza z Deceunincku. Otvára sa priestor pre Sagana?