Rusnák: Nezáleží, či z penalty alebo nie

Loky sa potrápila. Vyhrala nad Gemerčanmi gólom z jedenástky.
Loky sa potrápila. Vyhrala nad Gemerčanmi gólom z jedenástky. (Autor: Daniel Dedina)
Daniel Dedina|17. okt 2016 o 00:00

Žiaden jednoznačný výsledkový scenár sa v Družstevnej pri Hornáde nekonal.

KOŠICE. Rozhodnutie v stretnutí 11. kola II. ligy Východ medzi Lokomotívou Košice a Rimavskou Sobotou priniesol až premenený pokutový kop Kamila Karaša päť minút pred koncom.

Žiaden jednoznačný výsledkový scenár sa v sobotu v Družstevnej pri Hornáde nekonal.

Po záverečnom hvizde to priznal aj domáci kouč Albert Rusnák, ktorého ale takýto priebeh zápasu nezaskočil.

„Očakávali sme, že budeme hrať proti prehustenej súperovej obrane. Prvý polčas sme sa veľmi ťažko presadzovali. Cez prestávku som chlapcov nabádal k tomu, že to chce z ich strany najmä trpezlivosť a ak budeme neustále dobýjať bránu hostí, preťažovať ich defenzívu centrovanými loptami, finálnymi prihrávkami a presnými prienikmi, úspech sa dostaví. Som veľmi rád, že mužstvo bolo za svoju snahu nakoniec odmenené gólom a že sme tento zápas vyhrali. Nebolo to ľahké. Rimavská Sobota pred týždňom bodovala proti VSS a aj u nás dlho vzdorovala. Stále si budem stáť za konštatovaním, že v tejto súťaži môže každý s každým vyhrať, ale i prehrať. O to viac si cením, že sme z posledných troch zápasov získali plný počet deviatich bodov,“ prízvukoval tréner Lokomotívy.

II. liga: Košičania bok po boku
Prečítajte si tiež:
II. liga: Košičania bok po boku

Zahrmelo na druhej strane

Treba v tomto prípade naozaj oceniť aj hru tímu z Gemera, ktorý sa síce väčšinu zápasu bránil, ale nešlo o žiaden deštrukčný, futbalzabíjajúci spôsob.

Práve naopak, po zisku lopty sa hráči Rimavskej Soboty snažili o rýchly prechod smerom dopredu a mali niekoľko náznakov, pri ktorých, ak by lepším spôsobom vyriešili predfinálnu fázu, z úvodného gólu sa pokojne mohli tešiť oni.

Nestalo sa a tak zahrmelo na druhej strane. Po zbytočnom faule hosťujúcej obrany na striedajúceho Jana, ktorý bol po prebratí lopty otočený chrbtom k bráne, sa k nariadenému pokutovému kopu postavil špílmacher Lokomotívy Karaš a bez problémov zabezpečil svojmu mužstvu vydreté tri body.

„Vôbec sa nezamýšľam nad tým, či sme vyhrali gólom z pokutového kopu alebo nie. Aj keď súper podal veľmi sympatický výkon, za svoju aktivitu sme si to zaslúžili,“ nepripisoval Rusnák žiadnu váhu tomu, že o osude duelu rozhodla penalta.

Stále vyššie nároky

Lokomotíva má zatiaľ suverénne najproduktívnejší útok vo východnej skupine druhej ligy. Jej hráči nastrieľali v jedenástich dueloch už 27 gólov, Bardejov a Zvolen majú na svojich kontách rovných dvadsať presných zásahov.

Pri tejto bilancii vyznieva trocha paradoxne to, že nechýbalo veľa a Košičania mohli tretíkrát v domácom prostredí vyjsť strelecky naprázdno.

Ideálny dôkaz toho, že sa proti zoradeným obranným šíkom súpera presadzuje doma niekedy horšie ako vonku?

„Určite to nie je ľahké, každému sa v takom prípade hrá ťažko. Je jedno, či ide o lídra alebo posledné mužstvo tabuľky. Nie je to tak len na Slovensku, aj v tých najlepších ligách to nemajú tí najlepší proti pozorným obranám súpera jednoduché. Keď chceme ísť v tabuľke čo najvyššie, musím sa na to zodpovedne pripraviť a v jednotlivých činnostiach sa zlepšiť, pretože proti Rimavskej Sobote sme boli v niektorých sterilní. Z krídelných priestorov neprichádzali potrebné finálne prihrávky, či už od Pavúka alebo Kamenca. Stále máme priestor na zlepšovanie sa, hráči prechádzajú určitým vývojom. Sme už spolu ale určitý čas, preto by som to už nenazýval spoznávacím obdobím. Moje nároky na hráčov sú stále vyššie a vyššie, inak to nebude ani v ďalšom období. Tí, čo si na to zvyknú a prispôsobia sa, v kádri zostanú, s niektorými ďalšími sa možno rozlúčime,“ poznamenal pokojným hlasom Rusnák, čím akoby chcel zdôrazniť, že veta vyrieknutá na záver nebola odstrašujúca, ale pre jeho zverencov by mala slúžiť ako motivácia do ďalšej práce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rusnák: Nezáleží, či z penalty alebo nie