Rušná kolumbijská noc v Cali: 83 zranených

SITA|11. mar 2008 o 10:00

BOGOTA 11. marca (SITA, AP) - Rozbušku ako z filmového plátna mala bitka futbalových priaznivcov toho istého kolumbijského klubu. Za zranenia 83 osôb, vrátane šiestich policajtov môže pravdepodobne hnev ...

BOGOTA 11. marca (SITA, AP) - Rozbušku ako z filmového plátna mala bitka futbalových priaznivcov toho istého kolumbijského klubu. Za zranenia 83 osôb, vrátane šiestich policajtov môže pravdepodobne hnev žiarlivého priateľa ženy, ktorá počas stretnutia tímu America de Cali v rámci 7. kola kolumbijskej Apertury flirtovala s iným mužom. "Je to jedna z teórií," priznal sekretár mesta Cali pre šport Diego Cardona a nezabudol dodať: "Keď ale máte pohromade toľko opitých, nadrogovaných a konflikt vyhľadávajúcich ľudí, je ťažké zistiť, čo viedlo k bitke." Priaznivci Americy sa do seba pustili v 56. min duelu s mestským rivalom Deportivo de Cali a použili v nej všetok svoj arzenál - doma vyrobené výbušniny či nože. Najtvrdší bol boj medzi členmi skupiny zvanej "Červení baróni". Násilie napokon prerástlo až za hranice vyhradeného sektora a rozšírilo sa aj na ihrisko a neskôr aj do ulíc mesta v okolí 40-tisícového Štadióna Pascuala Guerrera. Ako to v takýchto prípadoch býva zvykom, zásah polície fanúšikov zjednotil a kamene s výbušninami začali lietať proti poriadkovým silám, ktoré odpovedali použitím slzného plynu. Celková bilancia rušnej noci v Cali je 20 osôb s bodnými ranami a 60 s rôznym stupňom podliatin od úderov. Vyšetrovatelia teraz pátrajú najmä po mužovi, ktorý trikrát bodol policajta. Za poskytnutie informácií o útočníkovi vypísali odmenu 5000 amerických dolárov.

Samotný zápas rozhodca ukončil v 82. min, keď vypukol na štadióne všeobecný zmätok. Z výhry sa mohlo tešiť hosťujúce Deportivo, ktoré v čase prerušenia duelu viedlo 1:0. Iskrilo sa aj na lavičkách oboch tímov, disciplinárna komisia potrestala zákazom prítomnosti na striedačke v 11 zápasoch a pokutou 2500 dolárov trénera Americy Edisona Umanu, ktorý napadol svojho kolegu z Deportiva Daniel Carreno. Ten zase nebude môcť viesť svoj tím dve stretnutia a zaplatí 461 dolárov, pretože vstúpil na ihrisko bez povolenia hlavného rozhodcu. Najbližšie tri domáce zápasy odohrá America pred prázdnymi tribúnami.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov