Rusi prišli o hokejový šampionát. Mal byť v najväčšej aréne na svete

Ruskí fanúšikovia na MS v hokeji, archívna snímka.
Ruskí fanúšikovia na MS v hokeji, archívna snímka. (Autor: TASR)
Sportnet|26. apr 2022 o 16:30 (aktualizované 26. apr 2022 o 16:43)

Rusom priklepli organizovanie MS v hokeji v Bratislave

BRATISLAVA. Majstrovstvá sveta v hokeji 2023 definitívne nebudú v Rusku. IIHF im pre vojnu na Ukrajine odobrala usporiadateľské práva.

Informáciu zverejnila IIHF na svojom twitteri.

Šampionát sa pôvodne mal konať v Petrohrade od 5. do 21. mája 2023. Nové miesto konania zatiaľ nie je známe. IIHF bude mať počas posledného týždňa tohtoročných majstrovstiev sveta kongres, na ktorom rozhodne o náhradnom mieste konania šampionátu.

IIHF už skôr odobrala Rusom právo organizovať majstrovstvá sveta hokejistov do 20 rokov, ktoré na prelome rokov 2022 a 2023 mali hostiť Omsk a Novosibirsk. V oboch prípadoch argumentuje, že dôvodom je najmä obava o bezpečný pohyb hráčov či rozhodcov a funkcionárov do a z Ruska.

Federácia nechcela s uvedeným verdiktom čakať, aby ponúkla náhradnému dejisku šampionátu čo najviac času na prípravu.

"Pre bezpečnosť a dobrý pocit hráčov, rozhodcov, médií a fanúšikov sa IIHF rozhodla odobrať Rusku usporiadateľské práva na majstrovstvá sveta 2023," píše sa v oficiálnom stanovisku.

Petrohrad ako dejisko MS 2023 oznámila IIHF na svojom kongrese v máji 2019 v Bratislave. Šampionát sa mal uskutočniť v novej aréne, ktorá bude najväčším hokejovým štadiónom na svete s kapacitou okolo 22 000 miest.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Rusi prišli o hokejový šampionát. Mal byť v najväčšej aréne na svete