Hrubý: Ak Orange odstúpi, je to neakceptovateľné. Za rozhodnutím VV SZĽH stojím

Rudolf Hrubý.

Hrubý: Ak Orange odstúpi, je to neakceptovateľné. Za rozhodnutím VV SZĽH stojím

Rudolf Hrubý. (Autor: SITA)
Rudolf Hrubý.
Rudolf Hrubý. (Autor: SITA)
Stanislav Benčat|16. sep 2022 o 07:20

Vojnu vyvolali politici, nie hráči, tvrdí majiteľ HC Slovan.

Pred dvoma rokmi jeho meno rezonovalo najmä medzi biznismenmi, dnes ho vníma aj športová scéna. RUDOLF HRUBÝ je nielen majiteľ hokejového Slovana Bratislava, ale i člen výkonného výboru SZĽH. Pred niekoľkými dňami cestoval s tímom na zápasy Ligy majstrov. Počas návratu domov poskytol Sportnetu rozhovor.

Počas výjazdu na zápasy Ligy majstrov ste v Mníchove zašli na večeru s fanúšikmi. Čo vám odkázali? Nemali z vás ako majiteľa klubu rešpekt?

Nie. Bez problémov mi povedali, čo si myslia. Ocenili, že chceme postaviť akadémiu pre mládež v Petržalke. Čím viac detí a tínedžerov bude hrať hokej a budú mať možnosti posúvať sa vpred, tým lepšie pre nich i pre nás. Toto je cesta k nájdeniu a formovaniu lepších hráčov.

Ako veľmi je pre vás dôležitý kontakt s fanúšikmi?

Počas finále s Nitrou v minulej sezóne som čakal na jedného priateľa vonku. Pristavila sa pri mne skupinka fanúšikov hostí, podebatoval som s nimi. Nerobí mi to problém. K fanúšikom musíte byť otvorení. Oni dodávajú mužstvu silu, energiu, našou úlohou je zas dávať im čo najkrajšiu, ideálne vždy len pozitívnu emóciu.

Slovan je najsledovanejší klub na Slovensku. Bývalý majiteľ ho doviedol na špičku, ale vypočul si na svoje meno aj veľa, neraz oprávnenej, kritiky. Aké je byť majiteľom klubu ako Slovan?

Nie som len majiteľ Slovana, mám aj iné spoločnosti. Šport je však o niečom inom, najmä o emóciách. Na tie sa chcem zameriavať. Pokiaľ budeme ľuďom prinášať pozitívne emócie, budem šťastný.

Podľa štatistiky časopisu Forbes z roku 2021 ste s majetkom 700 miliónov eur piaty najbohatší Slovák. Niektorí fanúšikovia si preto možno mysleli, že s vaším príchodom do klubu nastanú okamžite veľké pohyby na hráčskom trhu a Slovan skúpi všetko kvalitné, čo sa dá. To sa však nedeje...

Viete prečo? Lebo o tom, koho nakúpime a za koľko rozhoduje športový manažér, následne tréneri. Je to ich práca, za to sú platení. Mnoho našich zámerov nevyšlo, neraz sa stalo, že sme niekoho chceli, ale Slovan preňho nebol dostatočne zaujímavý.

Predsa len, nechceli ste do klubu dotiahnuť nejakého obľúbeného hráča?

Nie. V našej extralige sa pohybuje dosť zaujímavých hráčov, no nemôžeme mať všetkých. V konečnom dôsledku by to nebolo ani dobré. Ak by sme ich skúpili, nemali by sme doma súpera.

Mali ste stretnutie s fanúšikmi, ale ako je to s hráčmi? Nevšimol som si, že by ste sa s nimi rozprávali...

S hráčmi sa stretávam minimálne. To nechávam na trénerov. Tí s nimi pracujú, nie majitelia. Ak by som do toho zasahoval, nie je to dobré.

Zrejme ste však ovplyvnili príchod trénera Jána Pardavého a športového riaditeľa Ota Haščáka, dve ikony Dukly Trenčín. Nemali ste po ich príchode obavy o reakciu fanúšikov?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hrubý: Ak Orange odstúpi, je to neakceptovateľné. Za rozhodnutím VV SZĽH stojím