Winter Classic prinesie unikátny zážitok. RTVS pripravuje špeciálne vysielanie

Vizualizácia Štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica.
Vizualizácia Štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica. (Autor: PRO-HOKEJ)
TASR|30. jan 2019 o 14:10

Dianie bude snímať až štrnásť kamier.

BRATISLAVA. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravuje k hokejovej akcii Kaufland Winter Classic Games 2019 špeciálne vysielanie.

Sobotný exhibičný zápas slovenských legiend, ako aj súboj Tipsport Ligy medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, ktorý je na programe v nedeľu, prinesie RTVS naživo v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

Najväčšia televízna produkcia

"Počas prvého februárového víkendu sa atleticko-futbalový štadión SNP na Štiavničkách zmení na dejisko prvých zápasov pod holým nebom v histórii slovenského moderného hokeja. Organizátori podujatia postavia na banskobystrickom štadióne ľadovú plochu a 60-metrovú tribúnu pre divákov."

,,Špeciálny zážitok zo zápasov pripravila pre divákov aj RTVS. Dianie na ľade bude snímať až 14 kamier a štúdio bude priamo na štadióne - čo je najväčšia televízna produkcia, akú RTVS doteraz pripravila v rámci akéhokoľvek zápasu domácej ligovej súťaže. Exkluzívne zábery prinesie aj kamera umiestnená na špeciálnej lanovke nad hracou plochou," uvádza tlačová správa RTVS.

Na Dvojke si budú môcť fanúšikovia pozrieť oba zápasy v priamom prenose. Kaufland Winter Classic Games 2019 otvorí v sobotu 2. februára o 15.45 h Súboj legiend.

Vo vysielaní viacero legiend

Exhibičný zápas doplní aj súťaž zručností - nájazdy trojíc, súťaž o najtvrdšiu strelu či streľba na terče. V nedeľu 3. februára o 13.45 h sa stretnú tímy HC'05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.

Špeciálne vysielanie pripravilo aj Rádio Slovensko, prvý okruh Slovenského rozhlasu. Už v piatok po 22.00 h v Rádiu Slovensko privíta Ľudovít Jakubove v programe Nočná pyramída hokejistu Jozefa Stümpela, jedného z účastníkov zápasu legiend. V hokejovej tematike sa vo vysielaní bude pokračovať aj v sobotu.

"Priamo zo štadióna v Banskej Bystrici privítajú po 14.00 h moderátori Petra Bernasovská a Roman Bomboš v živom vysielaní veľké mená slovenskej hokejovej histórie - medzi nimi aj Miroslava Šatana, Ľubomíra Višňovského, Jána Filca, ako aj ďalšie hokejové osobnosti. Zo zápasu Banská Bystrica - Zvolen športová redakcia pripraví živé vstupy do vysielania Rádia Slovensko," informuje RTVS v tlačovej správe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Winter Classic prinesie unikátny zážitok. RTVS pripravuje špeciálne vysielanie