Rooney bol výnimočný a prevýšil všetkých. A opäť sa zranil

Wayne Rooney dal gól z hry po deviatich mesiacoch. V závere zápasu ho kĺzačkou zranil Chris Brunt. Útočník United bude chýbať niekoľko týždňov.
Wayne Rooney dal gól z hry po deviatich mesiacoch. V závere zápasu ho kĺzačkou zranil Chris Brunt. Útočník United bude chýbať niekoľko týždňov. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|2. jan 2011 o 17:18

Rooney prevýšil všetkých, vyhrali sme hlavne jeho zásluhou, tvrdil tréner Manchestru. Útočník United Wayne Rooney dal gól z hry po deviatich mesiacoch. Opäť sa však zranil.

BRATISLAVA. Už jeho meno Wayne ho predurčuje k sláve. Je anglickou verziou stredovekého írskeho O'Ruanaidh, čo znamená víťaz. Obávaný kanonier Rooney však svoju streleckú povesť v tejto sezóne veľmi nepotvrdzoval.

Cez víkend konečne ukončil pôst a dal gól z hry. Po deviatich mesiacoch, po prvýkrát od marca minulého roku. Hrdzovlasý útočník sa presadil v zápase 21. kola Premier League už po 2 minútach a 15 sekundách, hlavičkou.

Jeho Manchester United zdolal vonku West Bromwich Albion 2:1. V drese domácich odohral celý zápas slovenský obranca Marek Čech, ktorý zvádzal s Rooneym súboje.

Rooneyho gól proti West Bromwichu

Prevýšil všetkých

„Wayne prevýšil všetkých. Bol neuveriteľný a ťahúňom celého tímu. Vyhrali sme hlavne jeho zásluhou. Som šťastný za neho. Dúfam, že mu to začne sypať," cituje Telegraph trénera Manchestru Alexa Fergusona.

Rooney mal výrazný podiel aj na druhom góle, po jeho centri rozhodol zápas Mexičan Javier Hernandez.

Rooneyho eufóriu však pribrzdilo zranenie členka na ľavej nohe. Zápas musel dohrať, lebo United už nemohli striedať.

„Vyzerá to, že na pár týždňov bude mimo hry," dodal Ferguson. Angličan strelil svoj tretí ligový gól, prvé dva dal z penalty. Vlani mal o takomto čase na svojom konte 14 ligových gólov.

Spolu ich dal v minulom ročníku tridsaťštyri. Za hráča sezóny ho zvolili hráči, tréneri i sponzori. Rooney potom prešiel zložitým obdobím. Trápili ho zranenia, aféra s neviestkou a chcel odísť z United.

V tieni Berbatova

Nakoniec si vytrucoval vraj najvyšší plat v dejinách britského futbalu. (Podľa britských médií zarobí 250­tisíc libier týždenne.)

V sezóne je zatiaľ v tieni Bulhara Dimitara Berbatova, ktorý je najlepším strelcom Premier League.

Strelecky efektívnejší je aj päťgólový Mexičan Javier Hernandez (Ferguson ho prirovnal ku Gunnarovi Solskjaerovi), ktorý je zväčša iba náhradníkom a v základnej zostave United sa objavil iba v šiestich ligových zápasoch.

Rovnaký počet gólov ako Rooney dal i stredný obranca Nemanja Vidič. Manchester je stále bez prehry a vedie Premier League o skóre pred mestským rivalom z City. United však majú dva zápasy k dobru. Tretí Arsenal má o dva body menej.

„Nehrali sme dobre, ale vyhrali sme skôr vďaka bojovnosti a guráži. Vždy, keď sme na konci sezóny zdvíhali majstrovskú trofej, sme prešli podobným zápasom," zhodnotil duel s West Bromwich Ferguson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rooney bol výnimočný a prevýšil všetkých. A opäť sa zranil