Revúčania prehrali najtesnejším rozdielom

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Peter Podolinský|28. mar 2017 o 00:00

Jarnú časť začali s tabuľkovým susedom z Veľkého Krtíša.

REVÚCA. Futbalistom štvrtoligového MFK Revúca sa v príprave darilo. Do prvého majstrovského zápasu proti Veľkému Krtíšu nastupovali preto s očakávaním.

„Súper sa síce nachádzal v tabuľke za nami, ale počas zimnej prestávky doplnil svoj káder o 7 hráčov, a preto bol pre nás veľkou neznámou. Žiaľ, už od úvodných minút bolo jasné, že hostia budú mať v tomto zápase navrch. Boli agresívnejší, rýchlejší a dominovali v osobných súbojoch. Nám sa na ťažkom teréne darilo narúšať ich akcie, takže väčšina časť zápasu sa odohrával medzi šestnástkami,“ začal tréner MFK Revúca Miroslav Neušel.

Polčas bez gólov

Hostia prvýkrát pohrozili, keď sa po kolmici rútil ich útočník na domáceho brankára. Podarilo sa mu ho obhodiť, no jeho zakončenie do prázdnej brány vykopol z čiary vracajúci sa Tomáš Urc.

O chvíľu nato mohol po rohovom kope otvoriť skóre práve spomínaný Tomáš Urc, no jeho hlavičku zneškodnil hosťujúci brankár Tatár.

Na opačnej strane sa po ďalšej kolmej prihrávke dostal do šance hosťujúci útočník, no jeho snahu o obhodenie vystihol domáci brankár a jednou rukou mu zobral loptu z kopačiek.

Najväčšiu šancu prvého polčasu spálili hostia v 35. min., keď sa po rýchlom autovom vhadzovaní dostali za domácu obranu, no strelu približne z 11 metrov reflexívne zneškodnil brankár Smerek.

Do šatní sa tak išlo za nerozhodného stavu 0:0.

V 70. minúte

V druhom polčase zápas miestami pripomína skôr boj, ako futbalové stretnutie. Šancí na obidvoch stranách bolo málo. Domáci boli nebezpeční len z rohov, súper zase ohrozoval ich bránu prevažne z priamych kopov.

„O osude celého stretnutia rozhodla v 70. min. nakopnutá lopta hostí, ktorá prepadla za nášho krajného obrancu a dôrazný Bendík špicom poslal loptu pomedzi nohy vybiehajúceho brankára do siete. Naša záverečná snaha vyrovnanie nepriniesla, pretože hostia takticky veľmi dobre kúskovali hru a v podstate nás ani nepustili k záverečnému náporu. Úvod do jarnej časti nám teda nevyšiel, ale sezóna je ešte dlhá a veríme, že sa nám stratené body podarí získať v ďalších zápasoch,“ uzavrel Neušel.

Ďalší zástupca regiónu v IV. lige Juh FK Mesta Tornaľa privítal na svojej pôde súpera z Pliešoviec.

Po vedení 1:0 v prvom polčase nakoniec zvíťazil 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Revúčania prehrali najtesnejším rozdielom