Reprezentačny tréner Šupler si vybral Miklošoviča a Cígera

SITA|24. aug 2006 o 15:37

STARÝ SMOKOVEC 24. augusta (SITA/SZĽH) - Asistentmi reprezentačného trénera hokejistov Slovenska Júliusa Šuplera budú v novej sezóne Miroslav Miklošovič a Zdeno Cíger. Svoju predstavu o realizačnom tíme, ...

STARÝ SMOKOVEC 24. augusta (SITA/SZĽH) - Asistentmi reprezentačného trénera hokejistov Slovenska Júliusa Šuplera budú v novej sezóne Miroslav Miklošovič a Zdeno Cíger. Svoju predstavu o realizačnom tíme, ako aj nomináciu 22 hráčov na prípravný zápas v Nemecku (3. septembra) predstavil Július Šupler na štvrtkovom zasadnutí výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Starom Smokovci. Členovia výkonného výboru po pripomienkovaní jeho návrh schválili. "Pri zvažovaní mien asistentov som vychádzal z počtu 25 mien. S Mirom Miklošovičom som hrával hokej, taktiež som s ním spolupracoval v Slovane a tieto vzťahy sú veľmi silné," povedal Július Šupler. Asi najväčšie prekvapenie však prišlo v mene ďalšieho asistenta: "Zdeno Cíger má prirodzenú autoritu medzi hráčmi, dosť skúseností z pôsobenia v NHL a je akceptovaný hráčmi i športovou verejnosťou," prezradil reprezentačný tréner. Aj prezident SZĽH Juraj Široký sa k menovaniu Cígera vyjadril pozitívne: "Vítam takýto smer. Budem veľmi rád, keď Zdena vtiahneme do hokeja."

Z predchádzajúceho realizačného tímu Františka Hossu ostávajú na svojich pozíciách lekár Dalimír Jančovič, maséri Samuel Petráš a Michal Malina či fyzioterapeut Branislav Prokop. Pribudli funkcie analytika funkčného stavu (Eugen Laczo) i PC videooperátora (Patrik Michnáč).

Celková koncepcia práce by mala byť iná ako v minulosti. Rovnako budú po novom pracovať aj členovia realizačného tímu. "Hlavným cieľom je nadviazať na úspešné roky slovenskej reprezentácie, zachovať kontinuitu a získať aj nejaké medaily na majstrovstvách sveta. Budem sledovať hráčov z NHL, ale v priebehu nasledujúcich rokov chcem zvýšiť podiel hráčov z extraligy v reprezentácii na majstrovstvách sveta. Bude to veľmi ťažké, a preto budem udržiavať bližší vzťah s trénermi extraligových klubov. A tie isté kroky by som chcel podniknúť aj k juniorským výberom," poznamenal po predstavení realizačného tímu Július Šupler, ktorého premiérový duel na lavičke národného tímu v novej sezóne čaká v nedeľu 3. septembra v Mannheime s domácim Nemeckom. Slovenský tím sa stretne vo štvrtok 31. augusta v Bratislave a po krátkej príprave odletí do Nemecka. Po čase sa v reprezentácii objavia aj skúsení Róbert Petrovický a Miroslav Hlinka, no tréner Šupler dáva príležitosť aj nádejným hráčom zo slovenskej extraligy. "So svojimi kolegami som si urobil široký záber hráčov, až som bol prekvapený, koľkí hrajú v zahraničí. Sitom výberu pre prvú reprezentačnú akciu v novej sezóne prešlo 40 hráčov na všetkých pozíciách," skonštatoval J. Šupler a k samotnému výberu dodal: "Zohľadňovali sme nielen momentálnu výkonnosť, zdravotný stav, ale aj perspektívu. Vzhľadom k tomu, že v Rusku sa začína súťaž už onedlho (5. septembra), nenominoval som hráčov z východu, keďže s ich uvoľnením by boli problémy." Nováčikmi v reprezentačnom tíme SR sú Martinčan František Skladaný a Jozef Balej.


Realizačný tím SR "A" v sezóne 2006/07:

Hlavný tréner: Július Šupler

Asistenti trénera: Miroslav Miklošovič, Zdeno Cíger

Technický vedúci: Roman Štamberský

Tím líder: Igor Nemeček, resp. František Hossa (podľa akcie)

Lekár: MUDr. Dalimír Jančovič

Maséri: Samuel Petráš, Michal Malina, Dušan Čulka

Fyzioterapeut: Branislav Prokop

Analytik funkčného stavu: Eugen Laczo

PC videooperátor: Patrik Michnáč


Nominácia SR na prípravný zápas v Nemecku (hrá sa 3. septembra v Mannheime):

Brankári: Ján Lašák (Moeller Pardubice/ČR), Ján Laco (HC Košice)

Obrancovia: Dušan Milo (Krefeld Penguine/Nem.), Jaroslav Obšut (Lulea HF/Švéd.), Richard Stehlík (Sparta Praha/ČR), Stanislav Hudec (Vítkovice/ČR), Peter Podhradský (Frankfurt Lions/Nem.), Ján Mucha (České Budějovice/ČR), René Vydarený (České Budějovice/ČR), Dominik Graňák (Slavia

Útočníci: Peter Barinka (Dukla Trenčín), Róbert Petrovický (Zürich Lions/Švajč.), Ivan Čiernik (Kölner Haie/Nem.), František Skladaný (MHC Martin), Peter Huževka (Dukla Trenčín), Jozef Balej (Fribourg Gotteron/Švajč.), Jiří Bicek (HC Košice), Rastislav Pavlikovský (Zürich Lions/Švajč.), Miroslav Hlinka (Moeller Pardubice/ČR), Andrej Podkonický (Bílí Tigři Liberec/ČR), Andrej Kollár (HK Dukla Trenčín), Milan Bartovič (Dukla Trenčín/zahraničie).


Náhradníci:

Igor Murín (Hamé Zlín/ČR), Boris Žabka (Bílí Tigři Liberec/ČR), Peter Smrek (Frankfurt Lions/Nem.), Martin Bartek (EV Duisburg/Nem.), Michal Hudec (České Budějovice/ČR), Gabriel Špilár (HC Košice), Vladimír Dravecký (HC Košice).


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov