Repaszká kombinovala hranie a koučovanie

Na palubovke. Monika Repaszká (v strede).
Na palubovke. Monika Repaszká (v strede). (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|7. júl 2016 o 00:00

Rožňavské basketbalistky skončili v Karpatskej lige na siedmej priečke.

ROŽŇAVA. Basketbalistky ŽBK Rožňava účinkovali v uplynulej sezóne v novej Karpatskej lige, kde okrem slovenských tímov hrali aj družstvá z Poľska. Umiestnili sa v nej na siedmej priečke.

„Z pohľadu trénerky bola táto sezóna dosť zaujímavá, pretože neustále zháňanie hráčok je dosť únavné. Sme pracujúce, študujúce družstvo na vysokej škole alebo strednej ako maturantky. Občas bolo dosť ťažké zosúladiť povinnosti so zápasmi, napriek tomu sme odohrali všetky zápasy. Som však presvedčená, že ak by sme aspoň polovicu zápasov odohrali v plnej zostave, naše umiestnenie by bolo na úplne inej priečke, samozrejme lepšej. Nie raz sa stalo, že nás bolo päť, súper mal na lavičke 12 hráčok a my sme prehrali o pár bodov. Na každom jednom poste máme hráčky, ktoré už skúsenosti majú a dokážu podať veľmi dobrý výkon, avšak čas im to nedovolil,“ povedala trénerka ŽBK Rožňava Monika Repaszká.

Trénerka i hráčka

V tíme pôsobila jednak ako trénerka, no často sa objavovala aj na palubovke, kde patrila k oporám.

Musela tak kombinovať dva pohľady.

„Ako hráčke sa mi hralo veľmi dobre, sme dobrý kolektív a celkovo si rozumieme. Z pohľadu trénerky je to ťažšie, pretože možno keby som nehrala na ihrisku, ináč by som koučovala na lavičke ako v danom momente z palubovky. Táto sezóna bola pre mňa prvá v Karpatskej lige, niektoré súperky poznám, ale niektoré vôbec nie, ako napríklad poľské družstvá. Takže sama som sa zoznamovala so súperkami ako hráčka a ako trénerka som mohla len usmerňovať na ihrisku hráčky. Čo je niekedy výhoda, pretože v útokoch zahráme, čo priamo zorganizujem, ale naopak niekedy nevýhoda, napríklad pri time-outoch, kedy by som im povedala niečo k obrane,“ povedal Repaszká.

V Rožňave i v Košiciach

Okrem Karpatskej ligy však účinkovala aj v 1. lige, kde nastupovala v drese Unionu Košice.

Zároveň však bola aj trénerkou kadetiek, ktoré hrali v celoslovenskej súťaže. Ako to všetko stíhala?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Repaszká kombinovala hranie a koučovanie