Tragédia pripravila o život veľký talent. Rakúsky tínedžer zahynul pod lavínou

René Hofer.
René Hofer. (Autor: instagram/renehofer711)
SITA|5. dec 2021 o 15:10

René Hofer bol talentovaný jazdec v motokrose.

VIEDEŇ. Jednou z troch obetí zosuvu lavíny pri Salzburgu bol talentovaný rakúsky motokrosár René Hofer. Jazdec tímu KTM mal iba 19 rokov.

V októbri v Taliansku ovládol ako prvý Rakúšan po vyše 30 rokoch preteky kategórie majstrovského seriálu MX2. Na konte mal aj jedno druhé a jedno tretie miesto. V celkovom poradí sezóny mu patrilo šieste miesto.

K nešťastiu došlo v sobotu 4. decembra popoludní na Lachenspitze (2 459 m) pri Twengu v spolkovej krajine Salzbursko.

Hofer bol v skupine jedenástich skialpinistov v čase, keď sa lavína spustila dolu dolinou. Troch z nich pochovala do hĺbky 4,5 metra.

Ďalší dvaja skialpinisti utrpeli stredne ťažké zranenia a boli prevezení do nemocnice v Tamswegu, zostávajúcich šesť ľudí sa nezranilo.

V celej oblasti platil 3. stupeň lavínovej výstrahy nad hranicou lesa, čo znamená značné nebezpečenstvo.

"Odpočívaj v pokoji malý René! Je to tragédia pre rodinu pretekára, ale aj našu rodinu v KTM a celú komunitu MXGP. Všetci si ťa budú pamätať ako šťastného chlapca, keďže presne taký si aj bol. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť všetkým blízkym," píše sa v tlačovej správe tímu, informoval o tom špecializovaný web SpeedWeek.com.

Rakúšania už niekoľko rokov túžili po nástupcovi bývalých majstrov sveta v motokrose Heinza Kinigadnera (1984, 1985) a Matthiasa Walknera (2012) a mal sa ním stať práve mladík Hofer.

Ten sa už v roku 2016 stal juniorským majstrom sveta aj Európy a triumfoval aj v ADAC Junior Cupe v triede do 85 cm3. Doma v Atberndorfe mu už vtedy odhalili pamätnú tabuľu aj kamennú sochu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Tragédia pripravila o život veľký talent. Rakúsky tínedžer zahynul pod lavínou