Vybili sa mi poistky, sama som im ponúkla medailu, smútila Štefečeková

Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga na OH v Tokiu 2020.
Zuzana Rehák Štefečeková a Erik Varga na OH v Tokiu 2020. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. júl 2021 o 12:00

Varga nezískal medailu ani na štvrtej olympiáde.

TOKIO. Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková mala na dosah druhú medailu na OH v Tokiu.

Spolu s Erikom Vargom však prehrali v súboji o bronz v mix trape s americkou dvojicou Madelynn Ann Bernauová, Brian Borrows až v dodatkovom rozstrele. 

Slováci pritom viedli o tri rany, no Američanom sa podarilo vyrovnať. 

Rehák Štefečeková minula tri terče na poslednej položke a v rozstrele spravila celkovo svoju siedmu chybu, čo slovenskú dvojicu pripravilo o medailu. 

Veľké sklamanie neskrývala a pri rozhovore so slovenskými novinármi len ťažko zadržiavala slzy.

Chcela medailu pre Vargu

"Bojovali sme, s tým som spokojná, ale keď si spomeniem na mojich posledných päť terčov, tak s tým nie. Ale musím to hodiť za hlavu, aby som tu celý čas neplakala,“ vravela.

Chcela som dopomôcť Erikovi, aby si splnil sen. Toto zlyhanie sa asi bude často vracať.


Zuzana Rehák Štefečeková

"V kvalifikácii som to ťahala ja, teraz to ťahal Erik, ale nestačilo to. Bolo to blízko, vedela som, že vedieme o tri terče. Ale nezvládla som záver a potom ani rozstrel," ľutovala.

Naznačila, že v závere súboja o bronz ju zrejme rozhodil vnútorný tlak. 

"Chceli sme medailu, najmä pre Erika som ju chcela. Vybili sa mi poistky. Ja sama som im ponúkla, aby nás predbehli,“ rozoberala.

"Ja už medailu mám, som spokojná. Ale chcela som dopomôcť Erikovi, aby si splnil sen. Toto zlyhanie sa asi bude často vracať, ale verím, že to bude časom lepšie," povzdychla si Rehák Štefečeková.

Varga: Zuzka ťahala pekne

Vargovi najprv v Tokiu tesne uniklo individuálne finále v trape a v sobotu aj medaila z mixu. "Proste chýbal kúsok šťastia. Nebolo mi to tu dopriate," povzdychol si 45-ročný strelec.

Medailu tak nezískal ani na svojej štvrtej olympiáde, jeho maximom v trape je 9. priečka z OH 2008 v Pekingu. 

"Nie som sklamaný. Je to tímová robota, ťahali sme, odviedli sme maximum, čo sa dalo,“ komentoval súťaž v mixe.

"Zuzka ťahala pekne, ja som mal trošku strnulé prvé kolo, ale, chvalabohu, sa mi podarilo cez to povzniesť a finále sa mi strieľalo úplne perfektne. Stále chýba kúsok šťastia, čo ma trocha mrzí. Ale obaja sme podali maximum," zhodnotil.

Slovenskí trapisti nebudú mať šancu na reparát na budúcej olympiáde v Paríži. V Tokiu sa mix trap predstavil premiérovo, o tri roky vo Francúzsku sa bude v mixe strieľať v disciplíne skeet.

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Športová streľba»Vybili sa mi poistky, sama som im ponúkla medailu, smútila Štefečeková