Nitra má charakter, ale Bystrica obrovskú silu, tvrdí hokejový odborník

Rastislav Konečný.
Rastislav Konečný. (Autor: TASR)
Juraj Berzedi|7. apr 2019 o 20:45

Konečný je zvedavý na dve veci.

Rozhovor pre denník SME

V minulých rokoch proti obom finálovým súperom nastupoval, teraz ich zápasy spolukomentuje a hodnotí pre RTVS.

„Okolo nitrianskych hokejistov sa vytvorila silná aura,“ tvrdí bývalý hokejista RASTISLAV KONEČNÝ. Začína sa boj o slovenský titul, vo finále na seba narazia Banská Bystrica a Nitra.

Banská Bystrica má pred finále sedemdňovú pauzu, kým Nitra po náročnom semifinále proti Zvolenu len trojdňovú. Akú sériu očakávate?

„V kuloároch sa rozpráva, že Bystričania to budú mať vo finále proti Nitre jednoduchšie, ako keby hrali proti Zvolenu. Môj názor nie je jednoznačný. Videl som Nitru naživo v siedmom semifinále.

Urobila veľký výsledok, hoci mala veľa zranených a chýbali jej fyzické sily. Vo štvrťfinále zase zdolala silný Trenčín. Keď mužstvo zvládne dve takéto náročné série, môže to zopakovať aj tretíkrát. Spoločným menovateľom úspechu Nitry je charakter a srdiečko.“

Banská Bystrica je slovenským majstrom z predchádzajúcich dvoch sezón a už pred play-off bola najväčším favoritom na titul. Je reálne, aby ju v súčasnosti niekto zdolal v sérii na štyri víťazné zápasy?

„Bystričania pretlačili v semifinále Poprad, ktorý na konci nebol v ideálnom stave. Pozor však na Nitru. Vôbec by som ju neodpisoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Nitra má charakter, ale Bystrica obrovskú silu, tvrdí hokejový odborník