Prvou hviezdou týždňa v NHL je skvelý Crosby

(Autor: SITA/AP)
TASR|28. nov 2011 o 19:59

Hokejového útočníka Sidneyho Crosbyho podľa očakávania zvolili za prvú hviezdu uplynulého týždňa v zámorskej NHL.

Sidney Crosby nazbieral v štyroch zápasoch deväť bodov za dva góly a sedem asistencií.

NEW YORK. Kapitán Pittsburghu Penguins zaznamenal veľkolepý návrat po dlhodobom zranení, keď v štyroch zápasoch nazbieral deväť bodov (2+7).

Crosby pre otras mozgu, ktorý utrpel ešte začiatkom januára, a následné komplikácie vynechal dohromady až 61 zápasov. V uplynulom týždni však žiaril, akoby v zámorskej profilige vôbec nepauzoval. K deviatim kanadským bodom pridal aj sedem v hodnotení plus/mínus. Hneď v prvom stretnutí, vysokom víťazstve nad NY Islanders 5:0, strelil dva góly a pridal aj dve asistencie.

Druhú hviezdu udelili brankárovi Vancouveru Corymu Schneiderovi, ktorý priviedol svoj tím k trom víťazstvám v rovnakom počte duelov, dosiahol vynikajúci priemer 0,67 gólu na zápas a 97,8 percentnú úspešnosť zákrokov. K tomu pridal aj dva shutouty proti Coloradu a Phoenixu.

Tretiu hviezdu si vyslúžil ďalší gólman Brian Elliott zo St. Louis Blues. Elliott natiahol svoju víťaznú šnúru na šesť zápasov a v tejto sezóne prehral z 11 stretnutí len raz. V uplynulom týždni vychytal jeden shutout a dosiahol priemer 0,98 gólu na zápas a 96,3 percentnú úspešnosť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prvou hviezdou týždňa v NHL je skvelý Crosby